Κραυγή αγωνίας Αμβρόσιου προς τους ομογενείς για διάσωση των Ιδρυμάτων

Loading...


Αγωνιώδη έκκληση προς τους ομογενείς μας προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κάνει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

____________Αυτή τη φορά γράφω το σημείωμα αυτό από την Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Aπευθύνομαι παρακλητικά πρός κάθε Έλληνα, κάτοικο του Εξωτερικού, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται.  Ήλθα εδώ, προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «ORAMA FOUNDATION Inc» A non -for- Profit Corporation (address: P.O.Box 36-20152, NEW YORK, N.Y. 10129, USA), για να έχω μια προσωπική επικοινωνία με τους ομογενείς αδελφούς μας της Αμερικής, τους προερχομένους από τις Επαρχίες των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, προκειμένου να τους αναπτύξω τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπί-ζουμε σήμερα  για την συντήρηση των Ευαγών Ιδρυμάτων μας και να τους μεταδώσω την αγωνία της ψυχής μου για την συνέχιση της αποστολής των! Με την Χάρη του Κυρίου μας ιδρύσαμε και λειτουργούμε επί είκοσι τόσα χρόνια τα Γηροκομεία μας «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ» στα Καλάβρυτα καί «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στο Αίγιο. Αμφότερα τα Ιδρύματα αυτά συμπληρώνουν την προσφορά τους στο Κοινωνικό Σύνολο με την λειτουργία δύο Μονάδων παροχής προστασίας σε μη ικανά να αυτοεξυπηρετηθούν ηλικιωμένα πρόσωπα (κατακοί-τους κλπ), προστατεύουν δε εκατόν είκοσι και πλέον ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, αδελφούς μας.

___________Η οικονομική κρίση, από την οποία μαστίζεται πλέον η Χώρα μας, έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μας να συνεχίσουμε την ευεργετική φιλανθρωπική μας προσπάθεια. Θα είναι έγκλημα αν τα Ιδρύματα αυτά σταματήσουν να λειτουργούν. Από την άλλη πλευρά όμως δεν έχουμε πλέον πόρους για να συνεχίσουμε τη λειτουργία τους! Το Ελληνικό Δημόσιο μας οφείλει νοσήλεια για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ΙΚΑ!  Αλλά και οι δωρεές έχουν εξαφανισθή τώρα πια! Το κεντρικό Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως κι αυτό έχει στεγνώσει! Οι χριστιανοί μας στο παγκάρι της Ενορίας ρίχνουν χάλκινα πλέον νομίσματα δηλ. τις γνωστές από τα παληά χρόνια «πενταροδε-κάρες» 

__________Η κατάσταση, λοιπόν, είναι τραγική! Χρειαζόμεθα χρήματα, για να συνεχίσουμε την αγαθοεργό δράση μας. Το προσωπικό των Γηροκομείων μας αποδέχθηκε μια μείωση των αποδοχών του. Αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε! Να λοιπόν γιατί ήλθαμε εδώ στη μακρυνή αυτή Χώρα! Να γιατί ήλθαμε στην Νέα Υόρκη! Αφήσαμε κατά μέρος  κάθε άλλη ποιμαντική υποχρέωσή μας, παραμερίσαμε ακόμη και την επέτειο των ονομαστηρίων μας και ήλθαμε εδώ  για πέντε μόλις ημέρες μόνο καί μόνο για να παρουσιάσουμε στους Καλαβρυτινούς και τούς Αιγιαλείς αδελφούς μας το πρόβλημα και να ζητήσουμε την οικονομική αρωγή τους, τώρα μάλιστα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Απλώνουμε, λοιπόν, το χέρι μας ικετευτικά και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε. Μαζί μας μεταφέραμε πεντακόσιες (500) περίπου επιστολές, τις οποίες και ταχυδρομήσαμε ήδη.

____________Στην προσπάθειά μας αυτή πολύτιμοι Συνεργάτες μας εδώ στη Νέα Υόρκη αναδείχθησαν οι κ.κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήριος Καραμούζης και Λάκης Παπαδόπουλος, δηλ. τα Μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού «ORAMA FOUNDATION, Inc» ΟΡΑΜΑΤΟΣ». Επίσης ο κ. Κωνστ. Βασιλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν.Υόρκη Καλαβρυτινών, ο κ. Χρήστος ο Μαστροκυριάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν. Υόρκη  Αιγιαλέων, ο κ. Παναγιώτης Καραμούζης, ο κ. Αλέξιος Τερζής κ.ά. Ειδικώτερα στην Αθήνα ο κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο οποίο όλως ιδιαιτέρως εμόχθησε για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του σχετικού ενημερωτικού υλικού.

__________Κάποια αξιοσέβαστα και υπεροχικά της Κοινωνίας πρόσωπα, όπως ο κ. Νικ. Χριστοδουλόπουλος, Δικηγόρος κκαι Συνεργάτης μας, άφησαν κατά μέρος τίτλους και αξιώματα και εργάσθηκαν σε ευτελή για την κοινωνική τους θέση και αξία διακονήματα. Έτσι θα μπορούσε κάποιος να ίδη τον κ. Χριστοδουλόπουλο νσ κολλάει γραμματόσημα στις 500 τόσες επιστολές, ή να μεταφέρει με το ειδικό καροτσάκι της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας τους ταξινομημένους πια φακέλλους μέσα σε ειδικούς σάκκους του Ταχυδρομείου.

_________Το μεγαλείο της ψυχής προβάλλει ενώπιον μας, όταν άνθρωποι μεγάλης αξίας και μεγάλης κοινωνικής θέσεως, όταν πρόσωπα επιτυχημένα στη ζωή και καταξιωμένα, είναι έτοιμα να καταπιαστούν με ο,τιδήποτε μικρό και ευτελές έργο για να υπηρετήσουν την αυτού μεγαλειότητα τον άνθρωπο και συνάνθρωπο!

Νέα Υόρκη, 7η Δεκεμβρίου 2013, Εορτή του Αγίου Αμβροσίου

Aναρτήθηκε, Δευτέρα 09 Δεκεβρίου 2013

+ Ο  ΚΑΛΑΒΡΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ