Κορωνείας Παντελεήμων: Κάθε φανατισμός είναι καταδικαστέος (φωτο)

Loading...


Πανήγυρις Αγ. Μαρκέλλας Βοτανικού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Μαρκέλλης της χιοπολίτιδος στον μοναδικό Ι. Ναό του λεκανοπεδίου, που τιμάται επ’ ονόματί Της.

Από την Κυριακή 21 τ.μ. στον εσπερινό συνέρρευσαν πλήθη πιστών για να ασπασθούν την Ι. Εικόνα της Αγίας. Το ίδιο συνέβη και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής καθώς και το απόγευμα στην λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Αγίας.
Στις ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθου και της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κατά τον εσπερινό εξήρε το θάρρος και την καρτερία της Αγίας Μάρτυρος, που αντλούσε από την ένωσή της με τον Χριστό. Πηγή εμπνεύσεως για όλους μας η Αγία, για να μένουμε όρθιοι και θαρραλέοι στις δυσκολίες και στα προβλήματα της ζωής, αντλώντας κι εμείς δύναμη απ’ την ίδια πηγή, τον Χριστό. Ετόνισε ακόμη ο ομιλητής πως είναι χαρακτηριστικό ότι η Αγία αποκεφαλίστηκε από τον φανατικό ειδωλολάτρη πατέρα της. Γι αυτό κάθε φανατισμός είναι καταδικαστέος.

Κατά τη Θ. Λειτουργία ομίλησε ο αρχιμ. Παντελεήμων Ραπτέας και ετόνισε και εκείνος πλευρές από την ζωή της Αγίας.

Ο Σεβ. Κορωνείας κατά την συνήθειά του προ του «δι’ ευχών» ευχήθηκε στους πιστούς την προστασία της Αγίας, τονίζοντας ότι Αυτή διέψευσε με την ανδρεία Της τα περί «ασθενούς φίλου».

Κατά τον εσπερινό έψαλλε η χορωδία του πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Κακουλίδη και κατά τη Θεία Λειτουργία, έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς κ. Αθανάσιος Πέττας.

Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεος Καψάλης με τους συνεργάτες του, εφρόντισαν για την άριστη οργάνωση της Πανηγύρεως.

1
1
1