Κορίνθου Διονύσιος προς Χατζηδάκη: Η απόφαση για την αργία της Κυριακής εναντιώνεται στο θέλημα του Θεού

Loading...


Σκληρή γλώσσα κατά της απόφασης για κατάργηση της αργίας της Κυριακής χρησιμοποιεί σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αριθμ.Πρωτ.1520
Εν  Κορίνθω  τη    12η – 12 – 2012 

Προς
τον Εξοχώτατον Υπουργόν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Κωνσταντίνον Χατζιδάκην. Αχαρνών  2
Εις Αθήνας  (101  76).

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

με αφορμή το σχέδιον Νόμου, διά του οποίου τα καταστήματα στην Χώρα μας θα παραμείνουν ανοικτά κατά την ημέρα της Κυριακής, καθώς και το υπ᾿ αριθμ. Πρωτ. 8527/13-12-2012 έγραφο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, διά του οποίου ζητήται η συμπαράστασή μου στον δικαιολογημένο θόρυβο αναφορικά με την παραπάνω Νομοθετική Πρωτοβουλία, διά του παρόντος Σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην απόφαση της καταργήσεως της θεσπισμένης ήδη από της εποχής του Μεγάλου Κων/νου διά Νόμου αργίας της Κυριακής. Πρόκειται περί Εντολής του Θεού και μάλιστα εκ των Δέκα,  η εν λόγω απόφασή Σας εναντιώνεται στο Άγιο θέλημά Του, μας προσβάλει ως Χριστιανούς και θεωρείται ως κίνησις στρεφόμενη ευθέως κατά της κατά το Σύνταγμα της χώρας επικρατούσης θρησκείας.
 Άλλωστε μία εποχή κατά την οποία η πατρίδα μας δεινώς χειμάζεται και ο λαός μας υποφέρει εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε ενωτικά, συμμεριζόμενοι τις ανάγκες του και ιδιαιτέρως αυτές της πλειοψηφίας του, η οποία είναι Ορθόδοξη Χριστιανική! Μία απόφαση σαν την ανωτέρω θα λειτουργήσει διχαστικά σε καιρούς δύσκολους με ζημιά για την  Πατρίδος γενικώτερα και «χωρίς κέρδος».
 «Οι καιροί ου μενετοί», Εξοχώτατε κ. Υπουργέ, και δεν επιτρέπουν πρωτοβουλίες ενάντια στην δικαιολογημένη και αξιοσέβαστη σε όλα επιθυμία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι δεν είναι μόνο Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά και ψηφοφόροι Σας και οι οποίοι χρειάζονται και την δικαιολογημένη ανθρώπινη ανάπαυση.
Πιστεύω ότι και τον Τρισάγιο Θεό σέβεσθε και «ευήκοον ούς» θα τείνητε στην Χριστιανική βούληση του Εμποροϋπαλληλικού κόσμου της Χώρας μας για την επικράτηση της πολυπόθητης ειρήνης για το καλό και  την πρόοδο όλων αλλά και για να έχουμε τον Θεό βοηθό στις περιστάσεις, τις οποίες οδυνηρά όλοι βιώνουμε.
Επί δε τούτου ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέο έτος 2013 διατελώ,

Μετά πλείστης τιμής και εμπόνου αγωνίας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ