ΚΥΠΡΟΣ: «Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος έχουν γραμμένους τους πολύτεκνους» (HXHTIKO)

Loading...


Μόνον στα λόγια φαίνεται ότι στηρίζουν τους πολύτεκνους και την πολύτεκνη μάνα, Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, αφού, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Στέλιο Στυλιανού, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος απαντούν στις επιστολές της ΠΟΠ.

«Εδώ και μήνες στέλνουμε επιστολές στον Μακαριότατο, για να συναντηθούμε μαζί του, να του εξηγήσουμε τα προβλήματά μας, να του εξηγήσουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια υπογεννητικότητας [..] και ο Μακαριότατος ούτε έδωσε σημασία, ούτε μας απάντησε. Δεν καταδέχτηκε καν να μας πει ότι δεν ενδιαφέρεται [..] Δεν θέλουμε τα χρήματά του, εμείς θέλουμε τη στήριξή του. Η υπογεννητικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνον με χορηγίες» ανέφερε ο κ. Στυλιανού, μιλώντας στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6, προσθέτοντας ότι ανάλογη συμπεριφορά προς τους πολύτεκνους έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ένα σοβαρό παράπονο. Ήρθε στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, μας ανακοίνωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα ανακάμψει η οικονομία –ήταν το 2013- θα δώσει το επίδομα της πολύτεκνης μάνας, και έκτοτε δεν απαντά καν στις επιστολές μας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε εδώ:  Αντιδράσεις για τις νέες δηλώσεις του Αρχ. Κύπρου για τους ομοφυλόφιλους - Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα
Πανατόλ η «προίκα του μωρού»
Σε σχέση με τα περί «προίκας του μωρού» της υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, ο γγ των Πολυτέκνων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η εξαγγελία δεν είναι καν «πανατόλ για πονοκέφαλο, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό».
Είδαν τον Αβέρωφ
Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στον οποίο έθεσαν τρία βασικά αιτήματα: (α) επαναφορά του επιδόματος μάνας. (β) να θεωρείται εξαρτώμενο και ο φοιτητής της πολύτεκνης οικογένειας, και (γ) στα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν, μέχρι 60000 ευρώ, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των εξαρτώμενων προσώπων.
Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση του γ.γ. της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Στέλιου Στυλιανού, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6: