Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Βόμβα μεγατόνων για τον Πατριάρχη Ειρηναίο»

Loading...


Μεταφέρουμε εδώ από το ιστολόγιο «sotirioslogos» την συγκλονιστική είδηση: Το Ανώτατο Δικαστήριο Κακουργημάτων του Ισραήλ απάλλαξε πάσης κατηγορίας τον πρ. Πατριάρχη κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ από τις κατηγορίες για την παραχώρηση περιουσίας του Πατριαρχείου στο Ισραήλ!!!¨  Έχουμε την υποψία, ότι η Απόφαση αυτή αναφέρεται στον Πατριάρχη κυρό Διόδωρο. Αν όμως η είδηση αυτή είναι ακριβής, τότε τα πράγματα παίρνουν μια άλλη διάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία του θέματος δεν αλλάζει, αφού τό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της Ελλάδος με τη δική του απόφαση έχει επίσης απαλλάξει πανηγυρικά τον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο από κάθε κατηγορία περί διαπράξεως διαχειρι-στικών καταχρήσεων!

Τώρα λοιπόν προβάλλει επιτακτικό το ερώτημα: Τι θα κάμουν οι Πατριάρχες και οι λοιποί Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, οι οποίοι -με την καθοδήγηση του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου-  συνήλθαν προ ετών στο Φανάρι, συνεσκέφθησαν καί συνέστησαν στον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο να παραιτηθή; Τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην Ελλάδα, όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισραήλ, αν η είδηση είναι ακριβής, απάλλαξαν πάσης κατηγορίας τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο!

Θα παραμένει λοιπόν καθηρημένος; Θα παραμένει έγκλειστος, δηλ. φυλακισμένος, στο κελλί του; Μπορούν άραγε οι Πατέρες και Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας να παραμένουν απαθείς μπροστά σε ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ; Δεν έχουν άραγε συνείδηση; Δεν διαθέτουν σπλάγχνα οικτιρμών; Παραμένει σρο διαμέρισμά του φυλακισμένος χωρίς καμμιά εκκλησιαστική ή δικαστική απόφαση! Δεν ελέγχονται οι  τά πρ[ωτα φέροντες για τον αδικημένο εν Χριστώ Αδελφό τους;

ΕΤΣΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;

Κατά τήν ταπεινή μας άποψη η υπόθεση ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ αποτελεί ένα μελάνωμα στό ιερό Σώμα της Εκκλησίας. Είναι μια πληγή, η οποία πρέπει να κλείσει το συντομώτερο. Εμείς θα το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι ΑΘΩΟΣ!

Γράφοντας όλα αυτά δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά μιάς άλλης τοπικής Εκκλησίας!  Όχι, δεν επεμβαίνουμε! Απλώς καταγ΄ραφουμε και αναδεικνύουμε μια αφόρητη ΑΔΙΚΙΑ για ένα αδικημένο υπεροχικό εκκλησιαστικό Πρόσωπο!

Οι πληροφορίες μας είναι δύο, χωρίς να είναι δυνατόν να τις επιβεβαιώσουμε.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη μετέβη incognito στην Τουρκία. Τι άραγε έκανε εκεί; Μήπως κάτι σχετικό;

Ο Μακαριώτατοις Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος εκλήθη στο Φανάρι για συνομιλίες, απ΄όπου ανεχώρησε πολύ άκεφος, πολύ θλιμμένος!

Μακάρι όλα αυτά να αληθεύουν! Μακάρι κάτι να σημαίνουν!

Εδώ στα καθ’ ημάς η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να αποκαταστήσει στην Αρχιερω- σύνη του τον εν Χριστώ Αδελφό μας τέως Μητροπο- λίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Χαιρόμεθα για την απόφαση αυτή καί συγχαί-ρουμε! Η Αρχιερωσύνη είναι ανεξάληπτη! Εδώ επίσης σκέπτονται να άρουν το επιτίμιο της ακοινωνησίας από τόν τέως Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη. Μακάρι! Ας ξυπνήσουν οι συνειδήσεις κάποτε κι εκεί κάτω στην αγία Γή, τα Ιεροσόλυμα!

Η ίδια αυτή φιλανθρωπική διάθεση πρέπει να εφαρμοσθή και στην περίπτωση του αδικημένου πρ. Πατριάρχη των Ιεροσο- λύμων κ. Ειρηναίου!

Περιμένουμε με χαρά να επανορθώσουν και οι παράγοντες των Ιεροσολύμων την αφόρητη αυτή αδικία. Εμεις θα περιμένουμε αυτήν τήν ώρα και έως τότε ….θα γράφουμε! Θα υψώνουμε τη φωνή μας! Όσο ισχνή κι αν είναι κάποτε θα την ακούσουν κάποτε οι αρμόδιοι, με πρώτο τόν Πρώτο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Πρέπει να αποτινάξει από την ευγενική ψυχή του αυτό το μεγάλο κρίμα, στο οποίο παρασύρθηκε χωρίς να το αντιληφθή! Βλέπετε, ουδείς τυγχάνει αλάθητος!      

Αίγιον, 15 Οκτωβρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Διαβάστε τη συνέχεια στο προσωπικό ιστολόγιο του Μητροπολίτου