Και ο Δωδώνης Χρυσόστομος εναντιώνεται στο σχέδιο «Αθηνά»

Loading...


«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει, η σχολή μας δεν θα κλείσει» φώναξε χθες, μαζί με τους 20χρονους φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Την ίδια στιγμή οξύνονται οι αντιδράσεις από φοιτητές, διδάσκοντες και τοπικούς παράγοντες για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά» σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ φοιτητές του Τμήματος Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας στα Μουδανιά αλλά και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν (για διαφορετικές ρυθμίσεις του σχεδίου) με απεργία πείνας. Ενδεικτικά:

– Μεθαύριο φοιτητές ΤΕΙ, προσκείμενοι στο ΚΚΕ, θα προχωρήσουν σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπ. Παιδείας, ενώ την Πέμπτη 28/3 προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

– Χθες φοιτητές κατέλαβαν το πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στη Λαμία, ζητώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του ενός Τμήματος του Παν. Στερεάς Ελλάδας στην πόλη.

– Από χθες ανέστειλε τη λειτουργία του το ΤΕΙ Κρήτης, ενώ κάτοικοι της Ιεράπετρας θα αποκλείσουν σήμερα την αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

– «Το σχέδιο χτυπάει την καρδιά των ανθρωπιστικών σπουδών όχι μόνο συγχωνεύοντας πέντε Τμήματα που θεραπεύουν σαφώς διακριτούς φιλολογικούς κλάδους, αλλά και διαλύοντας τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών», λέει η κοσμήτωρ της Σχολής κ. Α. Μόζερ. Επίσης, οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του προγράμματος Ψυχολογίας στο Παν. Αθηνών διαμαρτύρονται για την κατάργησή του.

– Το Παν. Δυτικής Μακεδονίας κλείνει σήμερα ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ιδρύματος.

– Οι σπουδαστές Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Πατρών (με έδρα στην Αμαλιάδα) διαμαρτύρονται διότι το Τμήμα διασπάται προς το Μηχανικών Πληροφορικής (στην Πάτρα) και το Διοίκησης Επιχειρήσεων (στο Μεσολόγγι).

– Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Αθήνα κάτοικοι της Καλαμάτας, διεκδικώντας την παραμονή στην πόλη του Τμήματος Λογοθεραπείας.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η έρευνα για την αποτύπωση των ΑΕΙ ανετέθη από το υπ. Παιδείας σε εταιρεία που ανήκει σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο.