Ιλίου Αθηναγόρας: «Ο Άγιος Νικόλαος μας δείχνει το δρόμο της εμπιστοσύνης προς τον Θεό»

Loading...


Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Σε λαμπρή ατμόσφαιρα τελέστηκε απόψε Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ο Μέγας Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό του Ιλίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας με την παρουσία πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον πανηγυρίζοντα Ναό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ιλίου παίρνοντας αφορμή από το απολυτίκιο του Αγίου «Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, ανέδειξε σε η των πραγμάτων αλήθεια» ανέλυσε τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον Άγιο Νικόλαο.

«Ο Άγιος Νικόλαος ήταν κανόνας, δηλαδή χάρακας, πίστεως. Η πίστη δεν διδάσκεται κάπου, ούτε μεταλαμπαδεύεται. Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη. Εμπιστεύθηκε τον Θεό, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Θεό, παραδόθηκε και στηρίχθηκε πάνω σ” Αυτόν για να γίνει κανόνας πάνω στον οποίο μπορούμε να βαδίσουμε οι μετά από αυτόν.»

Ο κ. Αθηναγόρας πρόσθεσε πως «στις εποχές μας χρειάζεται από κάπου να πιανόμαστε, κάποιον να εμπιστευόμαστε, κάπου να μπορούμε να στηριχθούμε.Και κανόνα πάνω στον οποίο μπορούμε να βαδίσουμε είναι ο σημερινός εορταζόμενος Άγιος Νικόλαος, που μας δείχνει το δρόμο της εμπιστοσύνης προς τον Θεό. Να αφήσουμε απόλυτα τη ζωή μας στα χέρια Του.»

Έψαλλε καλλιφωνότατα χορωδία με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Λεωνίδα Δούκα.Ετικέτες