Ιερώνυμος στην Αστυνομία: Πνευματικές λύσεις όχι «ασπιρίνες»

Loading...


Θεσσαλονίκη: Το Αστυνομικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος 

Στις «στενές σχέσεις» που διατηρεί η Εκκλησία με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε στην ηγεσία και το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι οι κληρικοί τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια προς την ΕΛ.ΑΣ. κι ότι υπάρχει «άνεση στις σχέσεις μας», γεγονός που αποδίδεται, όπως είπε, στον σκοπό που εξυπηρετούν Εκκλησία και Αστυνομία, που είναι «η διακονία μας να λειτουργεί τον άνθρωπο, να τον εξυπηρετεί, να εξυπηρετεί την τάξη».

   «Για να γίνουν αυτά θέλει πολλή δουλειά, κέφι και πολλές φορές αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

   Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ., «τους κόπους που νυχθημερόν άδολα και εύκολα» δίνουν οι αστυνομικοί. «Ζούμε τις χαρές και τις δυσκολίες σας, τις πίκρες αλλά και τις αδικίες που γίνονται πολλές φορές σε βάρος σας»» σημείωσε και πρόσθεσε: «νιώθουμε συγκίνηση, χαρά και υποχρέωση όταν βρισκόμαστε μπροστά σας».

   Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι πνευματική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πνευματική και ηθική κρίση φέρνει όλες τις κρίσεις. Αν δεν προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό, μην περιμένουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Όλα τα άλλα μέσα είναι ‘ασπιρίνες’, που τις παίρνουμε για να ξεκουράσουμε λίγο τον πόνο μας, αλλά οι ασπιρίνες δεν θεραπεύουν τους πόνους μας. Η λύση είναι πως θα αποκατασταθεί η πνευματική τάξη».
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων -στο σπουδαίο έργο των Ελλήνων αστυνομικών «προκειμένου να διαφυλάξουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον Έλληνα πολίτη σε συνθήκες δύσκολες».
Προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος, τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά του και με διάθεση να τού συμπαρασταθεί προκειμένου να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του και τού πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα του Σώματος.