Ιερώνυμος: «Γίνε φως σε όσους ζουν στο σκοτάδι, γίνε το στήριγμα και η παρηγοριά»

Loading...


Τη χειροτονία του Νέου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου τέλεσε στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη διακονία και στο χαρακτήρα του νέου Μητροπολίτου, ενώ μίλησε και για τη Μητρόπολη Ιερισσού λέγοντας πως πρόκειται για έναν τόπο στον οποίο γεννήθηκαν Άγιοι και ήρωες που διακόνησαν την πατρίδα. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τόνισε «θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα του Αποστόλου Παύλου αναγκαίο σε όλες τις εποχές, να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Όποτε αυτοί οι δύο κόσμοι χωρίστηκαν, είχαμε πάντα εκτροπές» και πρόσθεσε «καλούμαστε να είμαστε μιμητές Χριστού, να μην υπερτονίζουμε το Εγώ, διότι αυτό μας απομονώνει.

Όταν στο ποίμνιο δεν υπάρχει δεσμός, όταν απομακρυνόμαστε από το Θεό, θεωρούμε ότι όλα επιτρέπονται», ενώ συμπλήρωσε «όταν οι άνθρωποι ξεχάσουν το Θεό και λατρέψουν τα είδωλα, τότε η διάλυση και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται» μίλησε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος για το καθήκον της Εκκλησίας, το οποίο, όπως είπε, είναι να γιγαντώσει τις ψυχές των ανθρώπων, ώστε να βρουν διέξοδα στις δυσκολίες και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «Θεέ μου στείλε το πνεύμα σου το Άγιο ώστε αυτόν τον νέο Αρχιερέα να τον αναδείξεις μιμητή σου ως καλό ποιμένα, που προσέχει τον εαυτό του και το ποίμνιό του, ώστε να γίνει φως σε όσους ζουν στο σκοτάδι, να γίνει το στήριγμα και η παρηγοριά» και ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας «τώρα σε καλεί ο Θεός να ανέβεις τις σκάλες του θυσιαστηρίου. Αυτό το θυσιαστήριο είναι η παρηγοριά σου. Όταν σε χειροκροτούν και σου φωνάζουν μπράβο, σε αυτόν να γονατίζεις και όταν σε πετροβολούν και σε συκοφαντούν σε αυτόν να καταλήγεις, γιατί για εμάς είναι το Α και το Ω»