Ιερώνυμος: «Είναι ανάγκη να αλλάξουμε πορεία και να μείνουμε ενωμένοι»

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Αποστολή – Θεσσαλονίκη

Ο μακαριώτατος ταρακούνησε συνειδήσεις με το χθεσινό του κύρηγμα, με ισχυρή δόση αυτοκριτικής αλλά και πατερικής διδασκαλίας.

«Την επέτειο της εκατονταετίας από την απελευθέρωση της θεσσαλονίκης από τους Τούρκους  πρέπει να την εορτάσουμε με κουράγιο,ότι θα περάσουμε κι άλλη κρίσή», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη δοξολογία και  τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκαν στον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης λίγο μετά την υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγιάς «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος.

«Οι δήθεν φίλοι μας πρώτα κοιτούσαν τον συμφέρον τους και ύστερα το δικό μας. Πρέπει να συνειδοτοποιήσουμε τι είναι αυτο που χρειάζεται πρώτο και τι χρειάζεται δεύτερο. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε πορείά», επισήμανε ο μακαριώτατος.

Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε κλήρο και λαό λέγοντας «Να μείνουμε ενωμένοι και να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας ενισχύσει με αυτοκριτική στο δρόμο της μετάνοιας για να δούμε πρώτα εμείς που είμαστε μέσα στην Εκκλησια ή κοντά σε αυτή και νομίζουμε ότι ξέρουμε περισσότερα από τους άλλους. Να ζήσουμε εμείς πρώτα αυτή τη πραγματικότητα και να μας ακολουθήσουν κι οι άλλοι.
Ο Χριστιανισμός δεν ειναι θεωρία, ούτε ιδεολογία, είναι πράξη, είναι βίωμα».