Η Βουλή των Ελλήνων και ο μύθος του Ηρακλή

Loading...


Toυ Βασίλειου Ευσταθίου Δρ. Φυσικού, πτ. ΕΚΠΑ Κ.Θεολογίας
Πρόσφατα ακούστηκαν οι χαρακτηρισμοί για την Βουλή «βόθρος» και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί και τα όσα διαπράττονται εκεί ως «κόπρος του Αυγείου» σε κήρυγμα μητροπολίτου.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των αποδεκτών των χαρακτηρισμών και μάλιστα του νυν προέδρου της βουλής, που αφού πρώτα απευθύνθηκε στον μητροπολίτη (“δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται”) μετά σε ένα παραλήρημα αθείας στράφηκε ενάντια σε όλο τον ορθόδοξο ελληνισμό (“Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί… Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους”).

Ποιος σώφρων όμως δεν χαίρεται με την αλήθεια; Η μήπως οι χαρακτηρισμοί δεν αληθεύουν; Δεν έχουν καταντήσει την βουλή βόθρο, όλοι αυτοί που νομοθετούν εκεί, θεσπίζοντας νόμους που πολλοί από αυτούς συνιστούν πραγματικά κόπρο και γι᾿ αυτό δικαιωματικά μπορούν να ονομάζονται «κόπρος του Αυγεία», ο οποίος όμως έχει προέλευση, όχι από τα 3000 βόδια του σχετικού αρχαίου μύθου, αλλά από τους 300 Έλληνες βουλευτές (όπου υπάρχουν και εξαιρετέοι βέβαια). Δεν είναι δυσώδης και δηλητηριώδης κόπρος, νόμοι περί εκτρώσεων, περί αυτόματων διαζυγίων, περί σύμφωνων συμβίωσης, και το κορυφαίο και φοβερό περί σύμφωνων συμβίωσης ομοφυλοφίλων, όπου επιδιώκεται να περιλάβει και δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών, περί δήλωσης άλλου φύλου από το πραγματικό, περί νέου μη ορθόδοξου μαθήματος θρησκευτικών για τους Ορθοδόξους και μόνο (ενώ Εβραίοι και Μουσουλμάνοι θα διδάσκονται την πίστη τους), και γενικώς περί μη ελληνορθόδοξης παιδείας στην Ελλάδα, περί εύκολης και γρήγορης απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας από τους μετανάστες, περί ιδιωτικοποίησης των πάντων στην πατρίδα μας, περί αντικατάστασης των χρημάτων από κάρτες που οδηγούν στον πλήρη έλεγχο, με αποκορύφωμα την κάρτα του πολίτη που τάχα θα δώσει φαγητό στους εν ανέχεια – δηλαδή κάρτες θα φάνε οι πεινασμένοι; Δεν είναι εγκληματικοί και επαίσχυντοι νόμοι όλοι αυτοί, και ο χαρακτηρισμός τους ως κόπρος δεν είναι πολύ επιεικής; Άρα από όλους αυτούς η βουλή δεν έχει καταντήσει κάτι χειρότερο από βόθρο;

Διαβάστε εδώ:  Eίναι η Βουλή βόθρος;

Για του λόγου το αληθές και ο μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος είχε δηλώσει δημοσίως πριν δεκαετίες (τι θα έλεγε σήμερα;) όταν τον κάλεσαν για αγιασμό, ότι η Βουλή είναι γεμάτη από δαιμόνια και αντί για αγιασμό χρειάζεται εξορκισμό (γι᾿ αυτό θα πάω μόνο αν πάρω και τον Πορφύριο είπε). Επομενως όπως χρειαζόταν ο ημίθεος Ηρακλής για να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία με τα νερά των δύο ποταμών, Αλφειού και Πηνειού, έτσι χρειάζεται και ο θεάνθρωπος Χριστός για να καθαρίσει με το νερό της θείας Χάρης Του την τεράστια ακαθαρσία που έχουν εισάγει στην Βουλή με τις ασέβειές και αδικίες τους οι υποτιθέμενοι «εκπρόσωποι» του λαού μέσα σε λίγα χρόνια. Αλλά για να γίνει αυτό το θαύμα αντί να κυριαρχεί στην βουλή η αθεία αγκαλιά με την υποκρισία, πρέπει να εισέλθει σε αυτήν η ευθύς και απρόσκοπτος πίστη. Ο Κύριος να μας ελεήσει και να μας φωτίσει.