ΓΓ ΑΚΕΛ: Θέλω να πιστεύω πως ο Αρχιεπίσκοπος δε σκέφτεται σαν δικτάτορας

Loading...


Σε σωρεία παραδοχών και αποκαλύψεων προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του στο Sigmalive. Ο Άντρος Κυπριανου καταφέρθηκε μεταξύ άλλων και κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. 

Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης: 

Ο Αρχιεπίσκοπος σας επιρρίπτει ευθύνες για την οικονομία.  Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Sigmalive είπε ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΚΤ προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα, χτυπώντας την Ελληνική Τράπεζα. Σχολιάστε. Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος να τρέφει μένος, αν θεωρείτε ότι πρόκειται για μίσος, για ένα κόμμα;

Νομίζω ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο Αρχιεπίσκοπος ασχολείται τόσο πολύ με τέτοια θέματα.

Ίσως να έχει εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό του;

Αυτό (εάν συμβαίνει) είναι επικίνδυνο. Δεν θέλω να πω ότιδηποτε για τον Αρχιεπίσκοπό, με τον οποίο συναντήθηκα αρκετές φορές.

Γιατί είναι επικίνδυνο;

Ο άνθρωπος που θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος ξέρει, μπορεί να μετατραπεί σε δικτάτορα. Δεν το λέω για τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά οι άνθρωποι που θεωρούν ότι μόνο οι ίδιοι ξέρουν και μετά από εκείνους το χάος, γίνονται δικτάτορες. Θέλω να πιστεύω ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί τοποθετείται με αυτό τον τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος. Πριν αρχίσει τις επιθέσεις, για μένα εκφραζόταν με εγκωμιαστικά σχόλια. Αντί να συζητήσει μαζί μου τα παράπονα του. άρχισε να επιτίθεται. Και πραγματικά διερωτώμαι, από πού αντλεί όλο αυτό το μένος ενάντια στο ΑΚΕΛ. Θεωρεί  ότι θέλουμε να καταστρέψουμε τον τόπο. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να καταστρέψει τον τόπο. Θεωρώ ότι αγαπά τον τόπο και ότι προσπαθεί με το δικό του τrόπο. Έχω την απαίτηση να αναγνωρίσει αυτή την αγάπη προς τον τόπο και στο ΑΚΕΛ.