Γέροντας Μεθόδιος: Δεν ξεπουλάμε κειμήλια αλλά παραχωρούμε για να ανακουφιστεί ο λαός

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Δεν μπορώ να βλέπω  αδελφούς  μας να αυτοκτονούν, να ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια  και εμείς να καθόμαστε αδρανείς, έτσι έχουμε την πρόθεση να παραχωρήσουμε στη Γαλλία, ένα κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας προκειμένου να μειώσουμε το χρέος  της Ελλάδας, εξήγησε  στο ‘’Αγιορείτικο Βήμα’’ o  επικεφαλής της παλιάς αδελφότητας της  Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους- που έχει που έχει  χαρακτηριστεί ως σχισματική-γέροντας Μεθόδιος.

Το ιστορικό κειμήλιο, «Σκηνή του Βοναπάρτη»,  είναι ένα χρυσοποίκιλτο αριστούργημα υφαντουργίας που βρίσκεται στην κατοχή της Μονής Εσφιγμένου εδώ και 194 χρόνια.

Αν  επιθυμεί η  γαλλική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με το ελληνικό κράτος και το Άγιο Όρος, είμαστε έτοιμοι να το  δώσουμε για  να συμβάλουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης, συμπληρώνει ο  κ. Μεθόδιος.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση, διευκρινίζει.

Ερωτηθείς  για τα όσα ακούστηκαν περί  ξεπουλήματος κειμηλίων, ο Αγιορείτης  μοναχός υπογράμμισε ότι, αυτό θα ίσχυε εάν εγώ και οι αδελφοί μας μοναχοί εισπράτταμε τα χρήματα της αξίας του, εμείς δεν θέλουμε ούτε ένα ευρώ από αυτό.

Βέβαια, αυτά υποστηρίζει ο κ. Μεθόδιος αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή. Καθώς, τόσο η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όπως φαίνεται δεν θα συμφωνήσουν σε μία τέτοια πρόταση καθώς ο καταστατικός χάρτης την εκποίηση κειμηλίων.