Γαϊτανάκι χρεών με τα «αζήτητα» στα νεκροταφεία

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε στο «Αγιορείτικο βήμα» ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νίκος Κόκκινος σχετικά με τη συσσώρευση χρεών από τη διαχείριση των λεγόμενων «αζήτητων» δηλαδή των θανόντων που δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενείς.

Οπως ανέφερε λοιπόν ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα κοιμητήρια του Δήμου η διαδικασία έχει ως εξής: όσους πεθαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς να τους έχει αναζητήσει κανείς, σύμφωνα με νόμο του 2006 τους παίρνουν τα γραφεία τελετών, τα οποία πληρώνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως λόγω της κρίσης το υπουργείο έχει κάνει… στάση πληρωμών στα Γραφεία και αυτά με τη σειρά τους δεν εξοφλούν τα τέλη για τα κοιμητήρια.

Όπως είναι προφανές τα Γραφεία επικαλούνται τη δικαιολογία της μη καταβολής του  προβλεπόμενου αντιτίμου και αρνούνται να πληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.

Το γαϊτανάκι των χρεών όμως έτσι μεγαλώνει και πολύ πιθανόν σε λίγο να είναι μη διαχειρίσιμο.Ο κ.Κόκκινος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να δοθεί λύση σε αυτόν τον γόρδιο δεσμό.