Φθιώτιδος Νικόλαος: Παιδιά του Θεού δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί, είναι όλοι οι άνθρωποι της γης

Loading...


Θεία Λειτουργία και εγκατάσταση νέου αμίσθου Ιερέως στη Δαμάστα

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της κωμοπόλεως Δαμάστας ιερούργησε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και εγκατέστησε το νέο Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, ο οποίος είναι άμισθος ιερεύς, πατέρας δύο τέκνων και απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσης.

Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν από το πρωί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδη βροχή, οι κάτοικοι του χωριού με αισθήματα σεβασμού και αγάπης και συμμετείχαν με μεγάλη ευπρέπεια και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι με το σημερινό θαύμα στη Χαναναία γυναίκα, μας λέγει ο Κύριος «Δείξε αγάπη όχι μόνο προς τους οικείους της πίστεως αλλά και προς τους εχθρούς».   Παιδιά του Θεού δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί, είναι όλοι οι άνθρωποι της γης. Οι Χριστιανοί έχουν χρέος να αποδεικνύουν με τα έργα τους, ότι είναι τέκνα του Θεού. Όσοι μιλάνε για αντιρατσισμό και αντιενθοφυλετισμό ας πλησιάσουν τον Χριστό, να ιδούν πως αυτά εφαρμόζονται στην πράξη.  Ο Χριστός είναι Θεός πάνω των Εθνών και πάνω των Λαών. Τα συνθήματα της ισότητας χωρίς το Χριστό είναι μόνο για κατανάλωση και λαϊκή εκμετάλλευση.

1

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο Εφημέριο και προέτρεψε του ενορίτες να πλαισιώσουν την Ενορία τους και να συνεργασθούν μαζί του για την προαγωγή της πνευματικής ζωής.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Μπεσλεμές, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους εκ μέρους όλων των κατοίκων για την τοποθέτηση του νέου εφημερίου, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων του έδειξε καλά σημάδια συνεργασίας και έγινε αποδεκτός από το σύνολο του χωριού.

Εντύπωση προκάλεσε στον Σεβασμιώτατο ότι κατά την διανομή του αντιδώρου ανεξαιρέτως όλοι οι εκκλησιασθέντες τον ευχαρίστησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για την παρουσία του στο χωριό τους.

1