Φθιώτιδος Νικόλαος για αντιρατσιστικο: Όσα προσπαθεί τώρα η Κυβέρνηση να επιβάλλει η Εκκλησία τα εφαρμόζει από την ίδρυσή της

Loading...


Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Λαμίας Ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Σαμαρείτιδος τονίζοντας ότι ο Χριστός μιλώντας με μία αμαρτωλή γυναίκα απέδειξε πως «ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι» και έδειξε τον τρόπο της συμπόρευσης του καθενός από εμάς με τον συνάνθρωπό του. 
Αναφερόμενος στον αντιρατσιστικό Νόμο επεσήμανε ότι αυτά που προσπαθεί τώρα η Κυβέρνηση να επιβάλλει με Νόμο, η Εκκλησία τα πιστεύει και τα εφαρμόζει από την αρχή της ιδρύσεως της.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

Ακολούθως προσφέρθηκε καφές στο προαύλιο χώρο του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εφημερίους και τα στελέχη της Ενορίας για την συνέχιση των έργων ανεγέρσεως του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι παρά την οικονομική κρίση η δραστηριοποίηση των στελεχών της ενορίας μπορεί να αποφέρει καρπούς, ώστε να ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα αποτελέσει χώρο πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών.

1
1
1