Φθιώτιδος Νικόλαος: Ανάγκη αναζωογονήσεως της κατηχητικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας

Loading...


Στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ρίζα Αντιρίου, ξεκίνησε στις  25 Αυγούστου τις εργασίες του το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών του Νεανικού έργου των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων».
Το συνέδριο ξεκίνησε με την ακολουθία του αγιασμού που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο οικείος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στη προσφώνησή του προς τους συνέδρους μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια κατέθεσε μερικές σκέψεις για την ανάγκη αναζωογονήσεως της κατηχητικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας. Συνεχάρη όλους τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων για το έργο που επιτελούν και τους προέτρεψε να δώσουν ότι καλύτερο διαθέτουν στο κατηχητικό έργο.

Μετά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο έλαβαν τον λόγο κατά σειράν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σισανίου και  Σιατίστης κ. Παύλος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς οι οποίοι ευχήθηκαν επιτυχία στο Συνέδριο.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Θεολόγο-Χημικό με θέμα: «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων. Νέες παιδαγωγικοί μέθοδοι».
Σήμερα δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα εργασθούν σε ομάδες εργασίας ενώ θα παρουσιασθούν τα πορίσματα των ομάδων αυτών στην ολομέλεια του Συνεδρίου την τελευταία ημέρα των εργασιών του.
     Οι εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισαν με ευοίωνες προοπτικές και με την συμμετοχή 120 συνέδρων, περισσοτέρων από κάθε άλλη φορά, από 50 Ιερές Μητροπόλεις, της Εκκλησίας μας, πράγμα που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για την τόνωση του έργου της κατηχήσεως.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.