Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε Φίλη στην κόντρα με την Εκκλησία

Loading...


Την στήριξη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κόντρα με την εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη της η Ράνια , του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο».

Διαβάστε το απόσπασμα: 

– Πάμε σε ένα άλλο θέμα, γιατί υπάρχει και πολλή συζήτηση, όχι μόνο για την ουσία του θέματος αλλά και για τους τύπους και τη διαδικασία.. Μιλάω για το θέμα της σύγκρουσης που φαίνεται ότι υπάρχει μετά από την επίθεση που εξαπολύει η οργανωμένη Εκκλησία, η Εκκλησία της Ελλάδος, η Αρχιεπισκοπή προς τον υπουργό Παιδείας τον κ. Ν. Φίλη για τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Θέλω πρώτα ένα δικό σας σχόλιο όσον αφορά τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων γύρω απ’ αυτή τη σύγκρουση. Λένε ότι ουσιαστικά αυτή η σύγκρουση επιλέγεται ώστε να ξεχαστούν άλλα πράγματα τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Μα η ΝΔ είναι η ίδια η οποία αναδεικνύει αυτό το θέμα και προαναγγέλλει μάλιστα και συγκρούσεις μεταξύ της Εκκλησίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα έλεγα ότι αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα, σε συνάρτηση με τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και όχι με βάση τις ιδεοληψίες που εκφράζει η ΝΔ. Θα περίμενα επίσης και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει καταθέσει κατά καιρούς προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των μαθημάτων, να καταθέσει τις προτάσεις του και όχι να βλέπει παντού συνωμοσίες αποπροσανατολισμού
Πρόκειται για ουσιαστικές τομές αυτές που επιχειρεί αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας. Γίνονται ύστερα από εκτενή διάλογο και εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Και αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2016 ο διάλογος για την αναμόρφωση ενός μαθήματος δεν γινόταν με βάση εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων. Περιμένω αυτός ο διάλογος για το σχολείο να γίνεται με όρους εκπαιδευτικούς, με όρους δημοκρατίας και όχι με όρους σκοταδισμού που συναντιούνται σε άλλες εποχές.

Ορισμένοι πάντως λένε, και το έχω διαβάσει και σε αρθρογραφία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση μάλλον, βασικά η κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του τον κ. Ν. Φίλη, τον υπουργό Παιδείας να δίνει τη μάχη μόνος του.

Αυτό δεν ισχύει. Υπάρχει αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στη μεταρρύθμιση αυτή καθεαυτή και στο έργο που επιτελεί το υπουργείο Παιδείας και βέβαια και στο πρόσωπο του Ν. Φίλη ο οποίος έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι στόχος πολλών επιθέσεων, την ίδια στιγμή που επιτελεί το έργο του με έναν τρόπο τον οποίον δεν μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του. Και αποτελεί νομίζω τιμή για την κυβέρνηση να είναι υπουργός ο