Ευχές για τη νέα Κυβέρνηση από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε

Loading...


του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Επί τη ευκαιρία της ορκωμοσίας των μελών της νέας Ελληνικής Κυβερνήσεως  πρέπει όλοι μας  να προσευχώμαστε  το νέο Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό μας κ. Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της κ. Βενιζέλο, με τη βοήθεια του Θεού και την στήριξη όλων μας να προσπαθήσουμε ενωμένοι με κοινή δράση να τα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την Χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία. Αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μέσω της Βουλής των Ελλήνων και ταυτόχρονα  να τελειώσουμε με κάθε μορφή διαφθοράς και ανομίας.

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα να στηριχθούν οι νέοι μας και όσοι χάνουν την εργασία τους με τη δημιουργία μικρών μονάδων παραγωγής σε τομείς που ξοδεύουμε τεράστια ποσά για εισαγωγές όπως τυριά και γάλατα και κρέατα με την παραχώρηση χαμηλών δανείων 2% με τη μορφή του συναιτερισμού, όπως έκαναν στα Αμπελάκια οι σκλαβωμένοι παππούδες μας για να δημιουργήσουν τις Ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικό που στήριξαν τη πώληση της παραγωγής τους και στη συνεχεια δημιούργησαν και τα πρώτα ελληνικά σχολεία που προετοίμασαν το Έθνος να απελευθερωθεί. Ενωμένοι και οργανωμένοι για το μεγαλείο του Ελληνισμού θα τα καταφέρουμε. Αυτή η Κυβέρνηση έχει εκλεγεί από το Λαό μας και πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι μας. Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια αν δεν θέλουμε να κλάψουμε πικρά. Ο Θεός να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί προς ένα καλύτερο μέλλον. Μια δυνατή Ελλάδα δεν είναι μόνο εγγύηση για να προστατέψει τον εαυτό της και  την Κύπρο και τον Λαό μας, αλλά για να μπορεί να συνεχίσει να συμβάλλει στη επικράτηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στη προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλο το κόσμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση διά την ενίσχυση της ενότητας μας και της κοινής μας δράσης πρέπει να εργασθεί πρώτιστα η Εκκλησία, η Ακαδημαϊκή οικογένεια, οι πνευματικοί άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, το Δικαστικό Σώμα και φυσικά τα ΜΜΕ και οι ΜΚΟς. Τα προβλήματά μας να μη περιμένουμε ότι θα μας τα λύσουν οι ξένοι. Μόνο με την ενότητα μας και τη κοινή μας δράση μπορούμε να προστατέψουμε την μεγάλη οικογένεια του απανταχού Ελληνισμού και τις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύουμε για να ζήσουμε και εμείς και οι φίλοι μας σε ένα καλύτερο κόσμο με ευημερία και ασφάλεια.