Δράμας Παύλος για Χιλιαστές: Ύπουλο το ενδιαφέρον τους

Loading...


Αντιχιλιαστική εγκύκλιο εξέδωσε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων πως με το πρόσχημα της υλικής και ηθικής συμπαράστασης προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πιστούς. 

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Ελέω Θεού Επίσκοπος και Μητροπολίτης
της Αγιωτάτης  Μητροπόλεως Δράμας,
προς
τους ευσεβείς Χριστιανούς της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως
  «Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού ; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού ;» (Μαρκ. 8, 35-38)
Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Την περίοδο  αυτή που η πατρίδα μας σκληρά δοκιμάζεται  από την οικονομική κρίση με συνέπεια την οικονομική δυσπραγία και την ανέχεια του λαού μας, βρίσκουν ευκαιρία οι εχθροί του Χριστού και της πατρίδας, οι Γιεχωβάδες και ενοχλούν τους Χριστιανούς μας στα χωριά με το πρόσχημα της υλικής και ηθικής συμπαράστασης.  Το ενδιαφέρον αυτό είναι ψεύτικο και ύπουλο  γιατί  δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Μάλιστα το αντάλλαγμα που ζητούν είναι πολύ ακριβό. Το ακριβότερο. Η πίστη μας.

Ο Απόστολος των εθνών Παύλος μιλώντας στους Χριστιανούς της Εφέσου είπε ότι θα έλθουν στην Εκκλησία κάποιοι που θα μοιάζουν με λύκους και μάλιστα βαρείς, και εννοούσε τους αιρετικούς. Τέτοιοι λύκοι είναι και οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», οι γνωστοί σε όλους μας Χιλιαστές.

Από ετών κατέκλυσαν και την Πατρίδα μας και  προσπαθούν να προσηλυτίσουν τους Ορθόδοξους Έλληνες στην πλάνη τους. Τούς βλέπουμε να περνούν  από τα σπίτια μας, να κτυπούν τις πόρτες μας και να προσπαθούν με ένα προσποιητό χαμόγελο να μας πείσουν ότι αυτοί ερμηνεύουν σωστά την Αγία Γραφή. Μάλιστα προσπαθούν να παρασύρουν αυτούς που έχουν χαλαρή σχέση με την αγία μας Εκκλησία πηγαίνοντας στα σπίτια τους την Κυριακή, την ώρα που στους ναούς μας τελείται η Θεία Λειτουργία.

Βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος ναακολουθήσει την  πλάνη ή την αλήθεια. Όμως, ως Επίσκοπός σας, έχω καθήκον και υποχρέωση να σας προφυλάξω και να σας πω την αλήθεια, όπως την παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες μας. Επιγραμματικά σας υπενθυμίζω τα εξής:

Οι Χιλιαστές
Αρνούνται  και βλασφημούν τη θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Αρνούνται το Άγιο Πνεύμα ως τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Αρνούνται και βλασφημούν την γλυκειά μας Παναγία, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Υβρίζουν την αγία μας Εκκλησία, αρνούνται και καταπατούν τα άγια Μυστήρια. Ειδικώτερα τον Ιερό Ναό, μέσα στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί και τελούνται τάιερά Μυστήρια, τον αποκαλούν «σπίτι των δαιμόνων».

Είναι εχθροί του  Σταυρού του Κυρίου μας. Ο Σταυρός τους ενοχλεί, τους καίει σαν φωτιά, δαιμονίζονται μπροστά Του. Ποτέ οι Χιλιαστές δεν κάνουν το σημείο τούΣταυρού, ούτε θέλουν ν’ακούσουν γι΄ αυτόν.

Να προσθέσουμε τώρα σ’ αυτά και τη στάση τους απέναντι στην Πατρίδα μας. Αποκαλούν την ματωμένη Ελληνική Σημαία, που τόσοι θυσιάστηκαν για να τήνκρατήσουν υψωμένη στα πεδία των μαχών, κουρελόπανο. Αρνούνται να κρατήσουν όπλο για να υπηρετήσουν την Πατρίδα μας.

Γι’ αυτό, αγαπητοί μου Χριστιανοί, προσοχή!
Οι Γιεχωβάδες έχουν ως τακτική τους να επιμένουν με φορτικότητα στις πλάνες τους∙ ασκούν προσηλυτισμό, για τον οποίον επανειλημμένως καταδικάσθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Διώχνετε από  τα σπίτια σας τους εχθρούς της Πίστεως και του Έθνους, τους πράκτορες του ψεύδους, τους Γιεχωβάδες. Μην παίρνετε από τα βιβλία τους∙ με αυτά τοποθετούν με δολιότητα νάρκες. Οι Χιλιαστές με τις συγκεντρώσεις τους και με τα βιβλία τους σε ένα σκοπό αποβλέπουν, στην ανατίναξη της Εκκλησίας και του Έθνους. Αντιδράστε στο καταχθόνιο έργο τους. Διαφωτίστε τους

Μην έχετε καμιά  σχέση με τους Χιλιαστές. Αυτό δεν είναι έλλειψη αγάπης, είναι προφύλαξη από την αντίχριστη διδαχή τους. Μας το διδάσκει ως θεία εντολή ο μαθητής της αγάπης, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο οποίος λέει για τον αιρετικό: «μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, και χαίρειν αυτώ μη λέγετε» (Β΄ Ιω. 9-10) . Να τους διώχνετε. Όπου αυτοί πατούν φεύγει η ευλογία του Θεού.

Το καλύτερο όπλο εναντίον των αιρετικών Χιλιαστών είναι να μένουμε εμείς στερεοί και πιστοί σ’ αυτά που διδάσκει η Αγία μας Εκκλησία. Να ρωτούμε και να εμπιστευόμαστε τους κληρικούς, να μελετούμε αντιαιρετικά βιβλία, και να έχουμε την Πίστη μας και την Πατρίδα μας ως θησαυρό αδιαπραγμάτευτο. Έχει ο καθένας από μας την προσωπική του ευθύνη. Η ιστορία του τόπου μας μας διδάσκει ότι οι πρόγονοί μας αντιστάθηκαν σ’ όλους εκείνους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη σκλαβιά τους και να τους κλέψουν τον πολύτιμο μαργαρίτη που λέγεται Ορθοδοξία

Τέλος  να μη ξεχνούμε να προσευχόμαστε  για τους πλανεμένους αυτούς αδελφούς μας ο Θεός να τους φωτίζει και να τους χαρίσει την επιστροφή στη μητέρα μας Αγία Εκκλησία

Διάπυρος  προς Θεόν ευχέτης
πάντων υμών
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΔΡΑΜΑΣ   Π Α Υ Λ Ο Σ+