Δήμαρχος Κόνιτσας: «Εμείς ξεχάσαμε τη Βόρεια Ήπειρο κι αυτοί θυμούνται τη Μεγάλη Αλβανία;»

Loading...


Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα με τις προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα, οι οποίες μάλσιτα οδήγησαν και στην ματαίωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλου στην Αλβανία.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Παναγιώτης Γαργάλας  μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 ξύπνσηε συνειδήσεις με την κραυγή αγωνίας του. «Εμείς ξεχάσαμε τη Βόρεια Ήπειρο κι αυτοί θυμούνται τη Μεγάλη Αλβανία;» σχολίασε με διάχυτη την πίκρα στα λεγόμενά του.
Επίσης ο κ. Γαργάλας συμπλήρωσε πως δεν αγγίζουν  την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας οι ανιστόρητες και εμπρηστικές δηλώσεις του Μπερίσα.
Από την πλευρά του μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο εκπρόσωπος ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας  παραδέχτηκε πως  η ελληνική μειονότητα (στην Αλβανία) ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα που πρέπει να λυθούν, ενώ όσον αφορά στις δηλώσεις Μπερίσα τόνισε πως  δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας πάνω σε τέτοιες δηλώσεις

«Στα Βαλκάνια δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εθνικισμό να συνεχίσει» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως  ό,τι και να ήταν, ήταν μια απαράδεκτη δήλωση αυτή του του Μπερίσα