Χριστ. μήνυμα Μεσσηνίας Χρυσόστομου: Στεναχώρια μπορεί να έχεις αλλά απελπισία όχι

Loading...


«Δεν υπάρχει απελπισία όταν είσαι μέσα στην Εκκλησία, ο,τι και να έχεις κάνει, ο,τι και να έχεις υποστεί. Στεναχώρια μπορεί να έχεις αλλά απελπισία όχι» » αναφέρει μεταξύ άλλων στο του για τα ο

Αναλυτικά το μήνυμα:

Προς
Το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,

Σε καιρούς επικίνδυνων καταστάσεων και κρίσιμων συν­θηκών, έντονων ανισοτήτων και ποικίλων αντιφάσεων, παράξενων συμ­πε­ριφορών και κοινωνικών αμφισβητήσεων, πολλές φορές συμπερι­φε­ρόμαστε σαν να μην έχουμε πυξίδα και οδοδείκτη, σαν να μην έχουμε κατανοήσει το γεγονός της Γέννησης του Χριστού, του Υιού του Θεού του Ζώντος, του Λυτρωτή και Σωτήρος μας.

Συμπεριφερόμαστε με ένα τρόπο, ο οποίος δεν επιβεβαιώ­νει την πίστη μας ως μία ενεργή στάση ζωής, μέσα από την οποία να φανερώ­νεται το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς και της ειρήνης της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού σε κάθε συνάνθρωπο και αδελφό μας.

Δυσκολευόμαστε μέσα από τη συμπεριφορά μας να επιβεβαιώσουμε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, ότι «οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή, η υπομονή στο δοκιμασμένο χαρακτήρα και ο δο­κι­μα­σμένος χαρακτήρας στην ελπίδα, η ελπίδα, η οποία τελικά δεν απογοη­τεύει γιατί η αγάπη του Θεού γέμισε και ξεχείλισε τις καρδιές μας», αλλά και τον λόγο ενός συγχρόνου αγίου, ο οποίος μας επισημαίνει, ότι «δεν υπάρχει απελπισία όταν είσαι μέσα στην Εκκλησία, ο,τι και να έχεις κάνει, ο,τι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία. Στεναχώρια μπορεί να έχεις αλλά απελπισία όχι».

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βιώσουμε αυτή τη βεβαιότη­τα της αλήθειας των παραπάνω λόγων και να μην απελπιζόμαστε διότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ, ος εστι Χριστός Κύριος», το δε νέο έτος 2017 να είναι ευλογημένο, υγιεινό, καρποφόρο και ελπιδοφόρο.

Με πατρικές ευχές και ευλογίες
Ο Πνευματικός σας πατέρας
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ