Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η φλόγα να γίνει φωτιά»

Loading...


Θεμελιώθηκε στο Χολαργό, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ξενώνας για γονείς με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Στην οδό Β. Μελά 29 Α’, σε μια ήσυχη γειτονιά του Χολαργού, μια πενταόροφη οικοδομή κι ένα ανακαινισμένο διώροφο κτίριο πρόκειται να στεγάσουν εντός του έτους τις ελπίδες των οικογενειών που έρχονται από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα και δεν έχουν τη δυνατότητα μακράς διαμονής. Το κέντρο φροντίδας αποτελεί καρπό συνεργασίας τόσο ιδιωτών – ευεργετών, της Εκκλησίας, αλλά και σωματείων.

Ο Αρχιεπίσκοπος, με συγκίνηση ανέφερε την οικογένεια Καμαράτου, που πρωτοστάτησε στο εγχείρημα, κι ανέφερε: «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο λόγια, θεωρία, αλλά και πράξη και αγώνας καθημερινός. Αυτό το έργο αγάπης ξεκινά σήμερα, σε μια εποχή δύσκολη, που όταν κλονίζεται από την αρώστια, γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Μακάρι η «φλόγα» να γίνει φωτιά για να θεραπεύσει όσους υποφέρουν».

Το κέντρο φροντίδας υποστηρίζεται από το σύλλογο «Φλόγα» και το ναό Αγίας Τριάδος Χολαργού και παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και σε 11 οικογένειες, ενώ έχουν προβλεφθεί και ειδικοί χώροι παιχνιδιού.