Αρχ. Μαρωνιτών Λιβάνου: Οι απαγωγείς των μοναχών δεν έχουν αίσθηση των αξιών που πρεσβεύει η θρησκεία τους

Loading...


Βηρυτός ( AsiaNews ) – «Η απαγωγή των δώδεκα μοναχών από το μοναστήρι τους στη Maaloula ( Συρία) είναι ένα σημάδι ότι ο Αραβικός πολιτισμός βρίσκεται σε κρίση», δήλωσε τη Δευτέρα ο Επίσκοπος Boulos Matar, Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών του Λιβάνου, κατά μαζικής προσευχής στην εκκλησία της Αγίας Θέκλας Βηρυτού.
Η μαζική προσευχή διοργανώθηκε από το Lumière d’ Orient , ένα κανάλι που ανήκει στον όμιλο Télé – Lumière , του οποίου ο Διευθύνων Σύμβουλος , Jacques Kallassi , μίλησε κατά τη διάρκεια της τελετής για τις μοναχές που είναι όμηροι μιας μουσουλμανικής φονταμενταλιστικής ομάδας, η οποία μάχεται το συριακό καθεστώς . 

Παρόντες στην τελετή οι Επίσκοποι Boulos Matar και Roland Abou Jaoudé (Μαρωνιτών) , Georges Saliba ( Συριακής Ορθοδόξου Εκκλησίας ) , Michel Kassarji ( Χαλδαίων ) , Κύριλλος Bustros ( Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας ) και Yuhanna Battah (Συριακής Καθολικής Εκκλησίας ) , καθώς και πολλοί ιερείς από όλες αυτές τις εκκλησίες.

Στην ομιλία του , ο Επίσκοπος Boulos Matar έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της «κρίσης του πολιτισμού » που σηματοδοτούν οι στρατιωτικές εξελίξεις στη Συρία .

Κατά την άποψή του , μια από τις πιο σοβαρές πτυχές αυτής της κρίσης ήταν η απαγωγή του μοναχών από το μοναστήρι τους και  των Επισκόπων Boulos Yazigi και Yuhanna Ιμπραήμ .

 « Δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι μια σοβαρή κρίση πολιτισμού επηρεάζει τις εξελίξεις στη Συρία και άλλες χώρες στην περιοχή;» αναρωτήθηκε ο Επίσκοπος και σμυπλήρωσε: «Οι εξελίξεις αυτές δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά παρά μόνο από την απώλεια κάθε πενυματικής ευαισθησίας από τους απαγωγείς , οι οποίοι δεν έχουν καμία αίσθηση των αξιών που πρεσβεύει η θρησκεία τους …. «

» Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να περιγραφεί διαφορετικά παρά ως μια ειλικρινή και άμεση απόρριψη της θέλησης του Θεού . Από πότε παίρνουμε τις γυναίκες ομήρους ; Η δράση αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με την αξιοπρέπεια του Αραβικού πολιτισμού και της ευγενούς φήμης του » τόνισε  ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών της Βηρυτού.

Από την πλευρά του , ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού – Lumière CEO Jacques Kallassi στην ομιλία του τόνισε ότι «εκτός από την εξάπλωση του πολέμου , θα πρέπει να φοβούνται ότι μια ολόκληρη γενιά θα μεγαλώσει μη πιστεύοντας σε τίποτα, παρα μόνο στα χρήματα , τα όπλα , τη δύναμη και την κυριαρχία  «