Αρτης Ιγνάτιος: «Αληθινή παιδεία είναι αυτή που συνδυάζει την παίδευση του νού και την καλλιέργεια της ψυχής»

Loading...


Τις θερμότερες ευχές του για την δίνει ο απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τελευταία φορά ως εν ενεργεία Μητροπολίτης.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Με τις ευλογίες και τις ευχές της Εκκλησίας μας αρχίζει η νέα Σχολικη χρονιά.

Εύχομαι στους όλων των βαθμίδων υγεία, υπομονή, φωτισμό και δύναμη στο ύψιστο και δύσκολο έργο τους.

Δείτε εδώ: Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης για λόγους υγείας

Εύχομαι επίσης στους και στις μαθήτριες όλων των τάξεων καλή πρόοδο και επιτυχία στον όμορφο αγώνα της μάθησης.

Ξεχωριστές και εγκάρδιες οι ευχές μου και τα συγχαρητήριά μου προς τους επιτυχόντες εφέτος στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και προς όλους τους σπουδαστές και τους φοιτητές μας, οι οποίοι διεξάγουν ένα δύσκολο αγώνα, κάτω από το φάσμα της επαγγελματικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας και της απαξίωσης των σπουδών τους.

Επιτρέψατέ μου πολύ να κάμω και μια αναγκαία επισήμανση προς όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και στην μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία μας, ότι αληθινή παιδεία είναι αυτή που συνδυάζει την παίδευση του νού και την καλλιέργεια της ψυχής. Την απόκτηση γνώσεων και την κατάκτηση και άσκηση των αρετών.

Προς τούτο απαιτείται σωστή αξιολόγηση και ιεράρχιση των επιδιώξεων σας, ανάλογος προγραμματισμός, ισχυρή θέληση, συντονισμένες προσπάθειες, έντονος και συνεχής αγώνας και αξιοποίηση των διαχρονικών και καθοριστικών για τη ζωή σας μηνυμάτων, όπως αυτά καθορίζονται μέσα από την μακροχρόνια και καταξιωμένη εθνική, πολιτιστική και εκκλησιαστική μας παράδοση και κληρονομιά.

Άρτα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης

Ο Άρτης Ιγνάτιος Δ΄