Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος: «Παναγία: η ανατροπή» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με ξεχωριστή ευλάβεια τελέστηκε ο της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ομιλία από τον , Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (λεωφ. Βουλιαγμένης) και Α΄ Γραμματέα – Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «: η ανατροπή».

Ο ομιλητής, ο οποίος διακρίνεται για το σύγχρονο θεολογικό του λόγο, αναφέρθηκε στο προπατορικό αμάρτημα, το οποίο αποτελεί προσβολή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και όχι προσβολή του ανθρώπου προς τον Θεό. Επισήμανε ότι όταν μιλάμε για την , η Εκκλησία χαίρεται για το γεγονός ότι Εκείνη έκανε ό,τι δε μπορέσαμε να κάνουμε εμείς. Ανέστρεψε την πορεία της Εύας προς την πτώση. Έφερε τη μεγάλη ανατροπή με την ενότητα του ανθρωπίνου γένους, του άνδρα και της γυναίκας επιτελώντας το θέλημα του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Ηλείας: Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Τόνισε επίσης ότι η Κυρία Θεοτόκος υπερβαίνει τους μάρτυρες, παρόλο που δε μαρτύρησε. Αψήφησε την αυστηρότητα του μωσαϊκού νόμου, καθώς το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η επιτέλεση του θελήματος του Θεού. Και είπε ένα ολοκάρδιο ΝΑΙ στο σχέδιο της ενανθρωπήσεως του Θεού, απαλλάσσοντάς μας από το προπατορικό αμάρτημα.

Ευχήθηκε τέλος στην εβδομάδα που θα διέλθουμε να κυριαρχήσει η πνευματική ησυχία και η κατάνυξη.

Κράτα το