Αποστομωτικές απαντήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς στην επίθεση από «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΝΕΑ»

Loading...


Με δύο επιστολές, μία προς την «Καθημερινή» και μία προς «Τα Νέα» ο Μητροπολίτης Πειραιώς απαντά στις κατηγορίες εναντίον του από συντάκτες των δύο φύλλων με βασικό αντικείμενο…τη Χρυσή Αυγή! 

Συγκεκριμένα αναφέρει:  

Προς Τον
Ελλογιμώτατον Κύριον
Χρήστον Μεμήν
Διευθυντήν
Εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ»
Μιχαλακοπούλου80
115 28 ΑΘΗΝΑΙ

Ελλογιμώτατε Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτη Εφημερίδα Σας φύλλο της 24/9/2013 στην στήλη «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» σελ. 8, του κ. Ηλία Κανέλλη, δημοσιεύσατε άρθρο του με τον τίτλο: «Ναζί και λιβάνι» στο οποίο ο κ. Κανέλλης ως κήνσωρ του δημοσίου βίου και εγγυητής της δημοκρατίας με συμπεριλαμβάνει στους δήθεν υποστηρικτές του παγανιστικού και ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ενώ ως έγκριτος δημοσιογράφος δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζει τις δημοσία και αφ’ ικανού χρόνου καταγγελτικές τοποθετήσεις μου γι’ αυτόν τον παγανιστικό και αποκρυφιστικό χώρο τον επενδεδυμένο με το ιδεολόγημα του εθνικισμού που αποτελεί παθογένεια του εθνισμού. Έχω στηλιτεύσει τις ενέργειες και πρακτικές του κομματικού αυτού σχηματισμού και συνεπώς ο αγαπητός κ. Κανέλλης δυοίν θάττερον ή αγνοεί την επικαιρότητα και είναι άμοιρος του διαδικτύου ή αποκρύπτει τα πράγματα για να επιτύχει τον στόχο του. Συνεπώς ευχερώς συμπεραίνεται ότι ο συγκεκριμένος κ. Ηλίας Κανέλλης πρέπει πλέον να ελέγχεται από την Εφημερίδα Σας ως προς την αξιοπιστία και την ορθότητα των γραφομένων του διότι όπως αποδεικνύεται ή δεν έχει ορθή πληροφόρηση ή δεν έχει την ανάλογη κριτική δυνατότητα. Εις επίρρωσιν των ανωτέρω Σας παραθέτω το πιο πρόσφατο σχετικό κείμενό μου:

«Εν Πειραιεί τη 20η Σεπτεμβρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Η πλήρης και απόλυτος ομολογία του αυτοαποκαλουμένου εθνικιστικού κομματικού σχηματισμού «Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή», παρά το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ο εθνικισμός αποτελεί παθογένεια και εκτροπή από τον εθνισμό που είναι η υγιής φιλοπατρία, κατόπιν καταγγελίας μας, που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 22/4/2013 με τη φράση: «Ναι, κάποιοι νέοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο, μία ημέρα ιερή της Παράδοσης του Ελληνισμού για χιλιάδες χρόνια» επικαιροποίησε αναποδράστως τα όσα έγραφε κατά το παρελθόν ο Γεν. Γραμματεύς κ. Νικ. Μιχαλολιάκος προλογίζοντας το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις 1982, «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου», «Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία»: «Εκείνο όμως προσωπικώς το οποίο περισσότερο τιμώ εις “το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου” είναι η πνευματική τόλμη και η ιδεολογική συνέπεια. Η πνευματική τόλμη ενός νέου ανθρώπου να μην υπολογίζει τον σκοταδισμό 20 αιώνων και να τολμά αναφοράς εις τους παλαιούς απωλεσθέντας παραδείσους, οι οποίοι συγχρόνως είναι και οι μελλοντικοί κόσμοι των ονείρων μας τα οποία (sic) με την βούλησή μας θα γίνουν πραγματικότης. Καί η ιδεολογική συνέπεια ενός πνευματικού ανθρώπου ο οποίος προκειμένου να παραμείνη πιστός εις την ελληνική του συνείδηση θυσιάζει την επιθυμία του να γίνει εις όλους γενικώς αρεστός. Τελειώνω με τα εξής χαρακτηριατικά επί του προκειμένου λόγια του γνωστού Ιρλανδού αποκρυφιστού και ποιητού W.B.Yeats…» και στη δική του ποιητική συλλογή: «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» που επανεξέδωσαν οι εκδόσεις ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ 2008 όπου περιέχεται το ποιήμα «Ο μέγας Παν», το οποίο παρατίθεται: «O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος.

Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός, Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν. Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι οι ποιητές ξυπνούνε, Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες. Και αυτός στην μέση του ναού, Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας, Στο βάθρο του βωμού,Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας. Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Παν.», αλλά και στο ομότιτλο ποίημα του: «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» γράφει: «Υπέρτατε Κύριε των αθανάτων και των θνητών, αιώνιε πατέρα του κεραυνού και της καταιγίδας… Νεφελεγέρτη και μη στοχαστής πως το πνεύμα ετούτο η καρτερία εμόλυνε είκοσι αιώνων. Μιά κατάρα βαθιά κυνηγά τη γενιά μας και σκοτάδι απλώθη πάνω στης παγανής Σου λατρείας το φως…».

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται, και ιδίως από την αναφορά του κ. Ν. Μιχαλολιάκου στον Ιρλανδό αποκρυφιστή σατανιστή ποιητή W.B.Yeats, διακεκριμένο στέλεχος του ερμητικού τάγματος της Χρυσής Αυγής, ότι το όνομα που επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985, για την επωνυμία της κίνησής του και το ιδεολογικό περιεχόμενό της είναι δάνειο από το σατανιστικό, αποκρυφιστικό και παγανιστικό ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής στο οποίο πρωταγωνίστησε δραματικά ο γνωστός σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι, που στηρίζεται στην ερμητική Καμπάλα, η οποία είναι έμπνευσις και έργο των Σιωνιστών σατανιστών Ραββίνων και ο οποίος ενοχοποιήθηκε και κατεδικάσθη από την Ιταλική δικαιοσύνη για τελετουργικές δολοφονίες αθώων θυμάτων. Στον ίδιο ιδεοληπτικό χώρο του ερμητικού Τάγματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανήκαν και οι γνωστοί σατανισταί αποκρυφισταί Εντουαρτν Λύτον,  Άρθρουρ Μάχεν, Σαξ Ρόμερ, Άλτζερνον Μπλάκγουντ, Τσάρλς Ουίλιαμς,  Όστιν Σπέαρ, Ουίλιαμ Χόρτον, Ίσραελ Ριγκάρντι, Ζεράρ Ανκώς κ.α. Την κίνησή του ο κ. Μιχαλολιάκος εμπλούτισε με τον νεοπαγανισμό της Νέας Εποχής και ειδικότερα τον Ρουνικό παγανισμό του ναζιστικού χώρου, τον οποίον πρωώθησε ο εσωτεριστής αποκρυφιστής Μιγκέλ Σεράνο με κυριώτερα σύμβολα τον ουροβόρο όφι την σβάστικα, τον κεραυνό του Δία, τον διπλούν πέλεκυ ή λάβρυ, το γράμμα Υ, το διπλό Ε και άλλα.

Ο παγανισμός, ως ιδεοληψία και ο αποκρυφισμός γενικώτερα εδράζονται στην μανιώδη αγάπη της δυνάμεως και όχι ασφαλώς στην κατά Χριστόν δύναμη της αγάπης και γι΄ αυτούς τους λόγους το σώμα θεωρείται ως ύψιστη αξία εκφράσεως ζωώδους δυνάμεως που επιβάλλεται με όποιον δυναμικό τρόπο απέναντι στην όποια ετερότητα. Ο παγανισμός στηρίζει και «εξαγιάζει» τη βία, την απόλυτη πειθαρχία και ανελευθερία και τροφοδοτείται με την ιδεοληψία της επιβολής.

Συνεπώς όλο το ιδεολόγημα του κομματικού σχηματισμού Λαικός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιστρατεύεται urbi et orbi το χριστιανικό Ευαγγελικό μήνυμα της αποδοχής της ετερότητος, της ελευθερίας του προσώπου, της καταλλαγής και συγχωρητικότητος, της αρνήσεως της βίας και της εξουσίας, της κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως των προσώπων. Οι λόγοι του θείου ιδρυτού της Εκκλησίας και Σωτήρος Κυρίου Ιησού Χριστού ανατρέπουν άρδην τον εγωκεντρισμό, την εγωπάθεια, την φιλοπρωτεία, την μνησικακία, το έγκλημα με τις μύριες μορφές. Είναι λόγοι αιώνιοι που εγκαινιάζουν ένα νέο Σύνταγμα και διαγράφουν τις συντεταγμένες μιάς νέας ανεπαναλήπτου Πολιτείας «Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου φονεύσεις· ος δ᾿ αν φονεύση, ένοχος έσται τη κρίσει.

Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο οργιζόμενος τω αδελφώ αυτού εική ένοχος έσται τη κρίσει· ος δ᾿ αν είπη τω αδελφώ αυτού ρακά, ένοχος έσται τω συνεδρίω· ος δ᾿ αν είπη μωρέ, ένοχος έσται εις την γέενναν του πυρός. Εάν ούν προσφέρης το δώρόν σου επί το θυσιαστήριον κακεί μνησθής ότι ο αδελφός σου έχει τι κατά σού, άφες εκεί το δώρόν σου έμπροσθεν του θυσιαστηρίου, και ύπαγε πρώτον διαλλάγηθι τω αδελφώ σου, και τότε ελθών πρόσφερε το δώρόν σου» (Ματθ. 5, 21-24) και «Ηκούσατε ότι ερρέθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος· Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ· αλλ᾿ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην· και τω θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνά σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον· και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον εν, ύπαγε μετ᾿ αυτού δύο· τω αιτούντί σε δίδου και τον θέλοντα από σού δανείσασθαι μη αποστραφής» (Ματθ. 5, 38-42) και «Ηκούσατε ότι ερρέθη, αγαπήσεις τον πλησίον σου και μισήσεις τον εχθρόν σου. Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς. όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους. εάν γαρ αγαπήσητε τους αγαπώντας υμάς, τίνα μισθόν έχετε; ουχί και οι τελώναι το αυτό ποιούσι; και εάν ασπάσησθε τους φίλους υμών μόνον, τι περισσόν ποιείτε; ουχί και οι τελώναι ούτω ποιούσιν; Έσεσθε ούν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειός εστιν» (Ματθ. 5, 43-48). Αντιλαμβάνεται κανείς ευχερώς την απόλυτο σχάση, το μέγιστο χάσμα μεταξύ του Ευαγγελικού μηνύματος ζωής και αληθείας, που μόνο αυτό μεταβάλλει τον σκληρό και βάναυσο κόσμο σε Βασιλεία του Θεού και της παγανιστικής λατρείας του αλόγου και ασυνειδήτου δήθεν ανικήτου ηλίου, που αποτελεί το εφαλτήριον της ιδεοληψίας για την λατρεία της δυνάμεως, της επιβολής και της αρνήσεως της ετέρας γνώμης, γνωρίσματα αποδεδειγμένα πλέον με πλήθος πραγματικών περιστατικών, του Λαικού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η στρατιωτική συγκρότησις του χώρου και η παγανιστική ιδεοληψία το body building, η θεοποίηση του σώματος κατά το αρχαιοελληνικό πρότυπο και ο νομιμοποιούμενος από την ιδεοληψία «τσαμπουκάς» αποτελούν το εφιαλτικό μείγμα που αποδομεί τις αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει από την ετέραν πλευράν του παγόβουνου, όπου ο αγνωστικισμός και η μη αναγωγή του ανθρώπου από την κτίση στον κτίσαντα και η κατακρήμνισις από πρόσωπο σε άτομο που «ευαγγελίζονται» οι δήθεν ριζοσπαστικοί κομματικοί σχηματισμοί της Αριστεράς και η απόδοσις της τελονομίας και της υπερμαθηματικής ακριβείας του σύμπαντος στην δήθεν τυχαιότητα και την δήθεν άλογη και ασυνείδητη φυσική επιλογή, καθώς και η στείρα άρνησις της μεταφυσικής οντολογίας και ανθρωπολογίας και ο συμπνιγμός στην προσκαιρότητα αναποδράστως οδηγούν στα αυτά ειδεχθή αποτελέσματα όπως τουλάχιστον γνώρισαν οι Αθηναίοι με το εξόχως τραγικό γεγονός του θανάτου τριών συμπολιτών μας και ενός αγεννήτου στην πυρκαιά της Marfin Bank της οδού Σταδίου.
Η πρόσφατος όμως τραγική δολοφονία στην όμορη περιοχή του Κερατσινίου ενός νέου φερέλπιδος ανθρώπου, αποτελεί απότοκο της φρικώδους ανωτέρω καταγγελομένης παγανιστικής ιδεοληψίας.

Ταπεινώς δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού θύματος και υπέρ μετανοίας του τραγικού δολοφόνου και των συνοδοιπόρων του.

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

Αν εκ του ανωτέρω κειμένου εξάγεται συμπάθεια ή σύμπλευση ή υποστήριξη της Χρυσής Αυγής θλίβομαι για την στρέβλωση της πραγματικότητος διότι επιπροσθέτως δημοσία έχω διακηρύξει ότι όσον αφορά στην έγκληση μου για το επαίσχυντο και βλάσφημο τερατούργημα του Αμερικανού κ. Μακνάλι που παρουσιάστηκε στο θέατρο «Χυτήριο» αυτόκλητοι ενεφανίσθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλευταί του συγκεκριμένου χώρου δηλώνοντας συμπαράσταση για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Η δημοσία όμως μετά ταύτα αποκάλυψή μου περί του παγανιστικού ιδεολογήματος του συγκεκριμένου χώρου και και οι εναντίον μου εκτοξευθείσες από αυτόν ύβρεις διαφωτίζουν αρκούντως τα πράγματα.

Μετά τιμής

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς  Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

Επιστολή προς την «Καθημερινή»

Προς Τον
Ελλογιμώτατον Κύριον
Αλέξιον Παπαχελάν
Διευθυντήν
Εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Εθν. Μακαρίου & Δημ. Φαληρέως 2
185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ
FAX: 210-4808202
Ελλογιμώτατε Κύριε Διευθυντά,
Στην έγκριτη Εφημερίδα Σας φύλλο της 24/9/2013 στην στήλη «ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ» σελ. 10, του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου, δημοσιεύσατε άρθρο του με τον τίτλο: «Η καθ’ ημάς ανατολή» στο οποίο ο αγαπητός κ. Θεοδωρόπουλος ως «κριτής της οικουμένης» και «κήνσωρ» του δημοσίου βίου εμπράκτως και αποδεδειγμένως πλέον εφαρμόζει τα προτάγματα αυτού που αναφέρει ως «πορνογράφημα της βίας του θιάσου Χρυσής Αυγής» γιατί τι άλλο από φασισμός του χειρίστου είδους είναι η αναφορά του στο πρόσωπό μου με τον περιπαικτικό και ευτελιστικό τρόπο του κειμένου του, χωρίς να γνωρίζει ούτε να αναζητήση το κείμενο, στο οποίο αναφέρεται. Αν η συμπεριφορά του κ. Θεοδωρόπουλου αποτελεί δημοσιογραφία, την οποία ενστερνίζεσθε και αποδέχεσθε τότε δικαίως η εποχή μας «απολαμβάνει των έργων της». Αν ο δημοκράτης κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος διέθετε την ανθρώπινη ευαισθησία πριν κατακρεουργήσει δημοσιογραφικά έναν συνάνθρωπό του, να αναζητήση το κείμενο στο οποίο αναφέρεται και όχι σκόρπιες λέξεις, θα πληροφορείτο γιατί είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, ότι αποτελεί μία παράγραφο μιάς συνολικής απαντήσεως σε δημοσιευμένο εξυβριστικό  άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 17/9/2013 του πρ. Δ/ντού του Γραφείου Τύπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος του κ. Ν. Γασπαράκη (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id= 386537), ο οποίος δημοσία αμφισβήτησε την αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας χαρακτηρίζοντάς με ταυτοχρόνως ως «εκφέροντα συνεχώς εχθρικό και μισαλλόδοξο λόγο». Η απάντησή μου στο συγκεκριμένο άρθρο είχε την υποχρέωση να αμυνθή στις κατηγορίες και να αναδείξη την απαστράπτουσα αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας την οποίαν επιμαρτυρεί παρά τις ειρωνίες και τις εξυπνάδες του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου ο ίδιος ο Πανάγιος Θεός.
Επομένως τις αποτρόπαιες πρακτικές και ιδεοληψίες του παγανιστικού και ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που όζουν φασισμού και ανθρωποφαγίας, τις μιμείται μετά πάσης πιστότητος ως αποδεικνύεται εκ του δημοσιεύματός του ο κ. Θεοδωρόπουλος. Συγχαρητήρια θερμά. Να τον χαίρεστε με την δημοκρατικότητά του! 

Μετά τιμής

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΕΡΑΦΕΙΜ