Αμβρόσιος: Ο Τσίπρας με το λόγο του σε μαγεύει, σε αποκοιμίζει και τελικά σε ληστεύει

Loading...


Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τό περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου, το απόγευμα, ήλθε στην Πάτρα και ωμίλησε από το βήμα του κλειστού γηπέδου του «Απόλλωνα» εκεί στην Περιβόλα!

Την ομιλία του μετέδωσε ολόκληρη το κανάλι της ΕΡΤ 1.

Είχαμε, λοιπόν, κι εμείς την ευκαιρία να τον ακούσουμε καί να τον ….θαυμάσουμε!

Αλήθεια, έχει το χάρισμα του λόγου. Με τα λόγια του σε μαγεύει και τελκά σε …αποκοιμίζει!

Τον αποδέχεσαι και τον …..εμπιστεύεσαι! Έχει την ικανότητα να σου παρουσιάζει το μαύρο σαν άσπρο και συ να τον …..θαυμάζεις!

Κι αφού σε αποκοιμίσει με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, έπειτα σε καταληστεύει και σε ξεγυμνώνει, χωρίς εσύ να το πάρεις χαμπάρι!

Αυτό θα πεί ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ! Μας έφερε στή μνήμη τον μακαρίτη Τον αλησμόνητο εκείνο γητευτή των Ελλήνων!

Τά παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μας! Στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ χθές, Δευτέρα 22α Απριλίου, ο κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης κάτω από την επικεφαλίδα «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το «μαύρο»-«άσπρο»» γράφει επί λέξει και τα εξής:

koyt

«ΜΕ ΜΙΑ ομιλία έντονου προεκλογικού χαρακτήρα, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε (και) απο την Πάτρα να εξωραΐσει τη δεινή πραγματικότητα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία ως το αναπόδραστο αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής του.

ΑΠΕΦΥΓΕ επιμελώς να αναφερθεί στο γεγονός, ότι η Κυβέρνησή του θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει πετύχει την εκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από το τούνελ μιάς πολύχρονης κρίσης.

ΩΣ ΕΚ τούτου, δεν μίλησε γιά:

Τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης….

Τη διατήρηση της ανεργίας…

Τη συνέχιση με αμείωτους ρυθμούς….

Τή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης…..

Τή…….Τή….Τή…..

Για όλα αυτά καί πολλά άλλα, δεν ανέφερε λέξη ο Πρωθυπουργός»!!!!! (βλ. σελ. 8).

Αυτά, λοιπόν, και πολλά άλλα κατέγραψε ο προαναφερθείς Δημοσιογράφος στην επιφυλλίδα του!

Καί όμως το πλήθος των ακροατών του τον αποθέωσε με τα χειροκροτήματά του. Κοντά του ήλθαν από την Αθήνα και πολλά Κυβερνητικά Στελέχη, μεταξύ των οποίων και η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, και καθισμένη ακριβώς δίπλα στον Πρωθυπουργό, μας εντυπωσίασε με το …..κοντομάνικο και όχι μόνο…. καλοκαιρινό φόρεμά της, ενώ το καλοκαίρι δεν έχει έλθει ακόμη!

Τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε στην κρίση σας. Εμείς από την θέση μας αυτή θα θέλαμε να προσθέσουμε τα «κατορθώματα» (!!!!) του κ. Πρωθυπουργού σε βάρος της Μητρός Εκκλησίας, στα οποία δεν αναφέρθηκε ο Δημοσιογράφος κ. Κουτρουμάνης.

Με παρρησία, λοιπόν, σας πληροφορούμε, ότι ο κ. Τσίπρας μισεί αφαντάστως πολύ την Εκκλησία μας και με κάθε τρόπο την πολεμάει! Γνωρίζετε ήδη

Την τροποποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος!

Την προσπάθεια για την καθιέρωση της Ελλάδος ως «ουδετερόθρησκου» Κράτους!

Την κατάργηση του Μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία!

Την προδοσία της Πατρίδος μας με την αναγνώριση του Κρατιδίου των Σκοπίων ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Την τροποποίηση του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας! Τώρα πλέον ο καθένας ελεύθερα και ανεμπόδιστα θα μπορεί να βλασφημάει τον Χριστό μας, την Παναγία μας κλπ.

Εκτός από όλα τα προαναφερθέντα υπάρχει κάτι ακόμη, που δεν φαίνεται μέν, οδηγεί όμως την Εκκλησία μας σε ΔΙΑΛΥΣΗ! Πρόκειται για την απαγόρευση της πληρώσεως μιάς χηρευσάσης εφημεριακής θέσεως!

Με άλλα λόγια, όταν ο εφημέριος μιάς Ενορίας συνταξιοδοτηθεί ή αποθάνη, ο Μητροπολίτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ πλέον ένα νέο Εφημέριο! Αυτό το απολύτως φυσικό πράγμα επι των ημερών του κ. Τσίπρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Επομένως πρόκειται για ένα μέτρο, που οδηγεί στην διάλυση της ΕΝΟΡΙΑΣ!

Μέχρι χθές, πριν αναλάβει δηλ ο την διακυβέρνηση της Χώρας, όταν μια εφημεριακή θέση εχήρευε, ο Μητροπολίτης μπορούσε ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, π.χ. χωρίς κάποια ΑΔΕΙΑ κλπ., ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ στην κενή αυτή θέση ένα νέο Εφημέριο!

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την Εξουσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ την πλήρωση των κενών Εφημεριακών θέσεων. Κατά τα έτη 2015, 2016 και 2017 περί το τέλος του έτους μας επέτρεπε να διορισθεί ΕΝΑΣ -ναι, μόνον ένας- ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ!

Δηλ. έδιδε 81 εφημεριακές θέσεις, όσες και οι Μητροπολιτικές έδρες, για να διορισθούν νέοι Εφημέριοι!

Επομένως, εάν σε μιά ιερά Μητρόπολη άδειαζαν πέντε, δέκα εφημεριακές θέσεις, διότι είτε απέθνησκε, είτε έβγαινε σε σύνταξη λόγω ηλικίας, είτε έφευγε με μετάθεση ο οικείος Εφημέριος, δηλ. πέντε έως δέκα Εφημέριοι, η Κυβέρνηση Τσίπρα μας έδιδε το δικαίωμα να πληρώσουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!

Οι άλλες παραμένουν ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟ! Επομένως οι Χριστιανοί της Ενορίας αυτής δεν μπορούν να κάνουν ούτε Πάσχα, ούτε Χριστούγεννα κλπ! Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε διάλυση!

Αυτό πλέον επιβεβαιώνεται με τα νεώτερα δεδομένα. Για το έτος 2018 ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΘΕΣΗ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια!

Άρα στην πράξη καταργεί την μισθοδοσία των ιερέων της Ορθοδόξου Εκκλησίας από τό Κρατικό Ταμείο!

Αντιθέτως, χωρίς ίχνος τσίπας, εξακολουθεί να καταβάλει κανονικά την μισθοδοσία των Μουφτήδων, δηλ. των ιερέων του Μουσουλμανισμού, στην Θράκη κλπ. από τον Κρατικό Κορβανά!

Σε λίγο θα πληρώνει και τον ιερέα του νεο-ανεγερθέντος Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό, από την ώρα που αυτό θα εγκαινιασθή! ΑΥΤΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ! Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Να τον χαίρεσθε, αγαπητοί μου Ορθόδοξοι Χριστιανοί! Να τον ……θαυμάζετε! Να τον ……ζητωκραυγάζετε! Να τον….. …….χειροκροτείτε! Όπως εκάματε στην Καλαμάτα προχθές, στην Πάτρα χθές και όπου αλλού!

Θα σας το επαναλάβω, για να το θυμάσθε:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ:
ΣΕ ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ!
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ …..ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΕΙ!
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ….ΛΗΣΤΕΥΕΙ!

Στην ιστορική και εν πολλοίς ορεινή Μητρόπολή μας σήμερα έχουμε ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (47) ΚΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Βέβαια κάποιες απ’ αυτές κατοικούνται μόνο το καλοκαίρι, ώστε δεν υπάρχει εκεί άμεσος ανάγκη για τον διορισμό νέου Εφημερίου!

Υπάρχουν όμως και ζωντανές Ενορίες, που δεν έχουν Εφημέριο! Εκεί, δυστυχώς, σήμερα δεν μπορούμε να διορίσουμε νέο Εφημέριο! Η θέση παραμένει κενή από την ώρα που η Ενορία εχήρευσε!

Π.χ. η Ενορία της Κάτω Βλασίας, μιάς πολυάριθμης, ζωντανής και συγχρόνως ιστορικής Ενορίας, είναι ορφανή! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟ! Υποψηφίους έχουμε!

Αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διορίσουμε! Γι΄αυτό ακριβώς προχθές Κυριακή 21 Απριλίου χειροτο- νήσαμε Διάκονο τον Αιγιώτη Σταμάτιο Παπαδημητρόπουλο, τον οποίο και διωρίσαμε στο Γηροκομείο μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» εδώ στο Αίγιο ως έργάτη καθαριότητος, μόνο και μόνο για νά έχει ένα μικρό μισθό, ώστε να συντηρείται αυτός και η οικογένειά του!

Τό ίδιο θα πράξουμε και με τον έτερο υποφήφιο, τον κ. Σπυρίδωνα Αλεξόπουλο, τον οποίο και θα χειροτονήσουμε Διάκονο στις 2 Μαΐου στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου εδώ στο Αίγιο! Και αυτός θα διορισθή εργάτης καθαριότητος στο ίδιο Γηροκομείο μας!

Την αγωνία της ψυχής μας για την έλλειψη εφημερίων εξεφράσαμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με το από 1ης Φεβρουαρίου 2019 έγγραφό μας, ζητώντας να μας παραχωρηθούν τρείς τουλάχιστον εφημεριακές θέσεις, για να διορίσουμε νέους Εφημερίους και να καλύψουμε υφιστάμενα κενά στην Επαρχία μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνον θέσεις, αλλ΄ούτε και απάντηση ελάβαμε! Το έγγραφο αυτό σας το παραθέτουμε παρακάτω.

Τελειώνοντας τις γραμμές αυτές, που φανερώνουν τον πόνο της ψυχής μας, θα σας το επαναλάβω, για να το θυμάσθε:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ:
ΣΕ ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ!
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ …..ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΕΙ!
ΑΛΛΑ
ΤΕΛΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ …..ΛΗΣΤΕΥΕΙ!
ΑΛΛΑ
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ
ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!

Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

Κατά τήν διάρκειαν τῶν τελευταίων ἐτῶν περί τά τέλη ἑκάστου ἔτους ἡ Κυβέρνησις τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μᾶς παραχωρεῖ ὡρισμένον ἀριθμόν ἐφημεριακῶν θέσεων πρός πλήρωσιν.

Μέ περισσήν ἀγωνίαν, λοιπόν, ἀνεμένομεν μέχρι σήμερον τήν σχετικήν Ὑμετέραν γνωστοποίησιν, ὥστε νά προχωρήσωμεν εἰς χειροτονίας ὑποψηφίων κληρικῶν, οἵτινες ἐναγωνίως ἀναμένουν τήν ὥραν αὐτήν.

Εἰς τήν ταπεινήν Ἐπαρχίαν μας χρειαζόμεθα τρεῖς τοὐλάχιστον ὀργανικάς θέσεις ἐφημερίων, καθ’ ὅσον ἰσάριθμοι ὑποψήφιοι κληρικοί ἐναγωνίως ἀναμένουν τήν ὥραν τῆς χειροτονίας των.

Ὅθεν, εὐλαβῶς παρακαλοῦμεν, ὅπως μᾶς γνωστο-ποιήσετε, ἐάν τελικῶς θά ἔχωμεν διαθεσίμους ὀργανικάς θέσεις πρός διορισμόν, ὡς καί τόν ἀριθμόν τούτων, ὥστε νά ἐνημερώσωμεν σχετικῶς τούς ὑποψηφίους καί διά τά περαιτέρω.

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣtilegrafima.gr