Αμανατίδης: «Προωθούμε τη διαπολιτισμική και διαθρησκειακή συνεργασία»

Loading...


Στην μετέβη ο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο και ακολούθως στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο που είναι πνευματικός φάρος. Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε!

Διαβάστε εδώ:  Tα Θεοφάνεια στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φως έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως, τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων, τα οποία έχουν πέσει στον βωμό της τρομοκρατίας, που από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι μήνυμα ελπίδας και ότι ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση. Από πλευράς μας, προωθούμε τη διαπολιτισμική και διαθρησκειακή συνεργασία».