Αιωνία σου η μνήμη πατέρα Αλέξιε! Το θαύμα του Αγίου Εφραίμ

Το πιο κάτω θαύμα του Αγίου Εφραίμ είναι αφιερωμένο στη Μνήμη του Πάτερ Αλέξιου, ο οποίος έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Είναι στιγμές που οι λέξεις είναι λίγες και τόσο μικρές για να περιγράψουν την αξία ενός ανθρώπου. Είναι λίγες για να περιγράψουν την προσωπικότητα, το χαρακτήρα και την αγάπη που κρύβει η ψυχή του. Ένας «Άγιος» άνθρωπος που ο Θεός θέλησε να πάρει κοντά του και να προσέχει και να βοηθά από εκεί ψηλά, συντροφιά με τον Άγιο Εφραίμ, όσους αγαπούσε και όσους τον αγαπούσαν.
Καλό παράδεισο πατερούλη μας!!!

«Γεια σας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θαύμα του Αγιου Εφραιμ. Η απώλεια του πατέρα Αλέξιου, που ήλπιζα και προσευχόμουν εδώ και μέρες να αναρρώσει, μου δίνει περισσότερους λόγους να μιλήσω τώρα για το δικό μου θαύμα. Πρόλαβα τουλάχιστον να το εξομολογηθώ στον πάτερ Αλέξιο.

Μετά από 2,5 χρόνια προσπαθειών, 2 εξωσωματικές και 2 αποβολές ο Άγιος μας έστειλε το μεγαλύτερο δώρο την στιγμή που το χρειαζόμασταν περισσότερο.

Αφού έγινε η δεύτερη αποβολή και πάλι νωρίς στην εγκυμοσύνη περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές με το σύζυγο μου. Είχα χάσει κάθε ελπίδα και ένιωθα να χάνω την πιστή μου στον Θεό. Λένε πως η Παναγία φανερώνεται στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Ένα βράδυ λοιπόν άκουσα στο όνειρο μου μια φωνή να μου μιλά, καθώς περπατούσα σε ένα χωμάτινο δρόμο. Άκουσα να μου λέει, «σκάψε» και θυμάμαι να βρίσκω μια αλυσίδα σταυρό και ένα μενταγιόν της Πανάγιας. Μου είπε, «αυτά κράτα τα γερά στα χέρια σου, προχωρα, συνέχισε να περπατάς και μην τα αφήσεις να σου πέσουν». Θυμάμαι να μου γλιστρά λίγο η αλυσίδα στο ένα χέρι και να μου ξανάλεει: «Πρόσεχε! Μην αφήσεις αυτά που κρατάς στα χέρια σου να σου πέσουν».

Την επομένη μέρα σηκώθηκα και έκλαιγα, δεν ήθελα να πιστέψω, ότι υπήρχε κάποιο νόημα σε αυτό το όνειρο. Μετά από δυο μέρες ένιωσα την ανάγκη να πάω να προσκυνήσω στη Παναγία την Φανερωμένη. Άναψα 3 κεριά και έκλαψα πολύ. Άρχισα να έρχομαι ξανά κοντά στο Θεό.

Την επομένη μέρα μου έφερε η ξαδέρφη μου λαδάκι του Αγίου Εφραίμ και εγώ άρχισα να πηγαίνω πολύ συχνά στην μονή του Αγιου Νεοφύτου, θέλοντας να ηρεμήσω και να αποδεχτώ την πραγματικότητα. Άρχισα να νιώθω ταπεινωμένη και ένιωθα να βρίσκω παρηγοριά μονό στην πιστή προς τον Θεό.

Μια μέρα που επισκέφτηκα την μόνη Αγιου Νεοφύτου, συνάντησα τον πάτερα Αλέξιο, ο οποίος ήξερα πως είχε αναλάβει την ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. Ευχαρίστησα τον πάτερ για το λαδάκι του Αγιου Εφραιμ, μου διάβασε την προσευχή και προσκύνησα το λείψανο του Αγιου. Ανέβλυζε μύρο. Μου έδωσε μια μικρή εικονίτσα του Αγίου με το απολυτίκιο.

Έφυγα από εκεί ξεσπώντας σε κλάματα. Έβαζα το λαδάκι και διάβαζα το απολυτίκιο του Αγίου καθημερινά. Πρόσεξα πως κάθε φορά που το έβαζα, ένας κόκκινος σταυρός σχηματιζόταν πάνω στη κοιλιά μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωθα πολύ δυνατή, ένιωθα να έχω αποδεχτεί τις αποτυχίες και απλά παρακαλούσα τον Άγιο να δίνει δύναμη και σε μένα και στον σύζυγο μου.

Μετά από λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα 2 μήνες μετά την αποβολή, έμαθα πως είμαι έγκυος! Στην αρχή ήταν δύσκολο μέχρι να το πιστέψω, ότι όντως συνέβη και ο γιατρός δικαιολογημένα ήταν συγκρατημένος. Είχα πολύ άγχος για τις εξετάσεις, αλλά μέσα μου ήξερα, πως ήταν ένα θαύμα και μια μέρα … ο Άγιος μου μίλησε!

Τον άκουσα να μου λέει, «θα αποκτήσεις ένα αγοράκι!» Παρακαλούσα για δύναμη αλλά έλεγα, αν ποτέ ο Άγιος μας έστελνε ένα μωράκι, θα έκανα τη γιορτή του κάθε χρόνο. Έτσι και έπραξα στις 5 Μαΐου. Έβλεπα την μεγάλη εικόνα του Αγίου Εφραίμ στην είσοδο της μονής του Αγίου Νεοφύτου και έκλαιγα.

Σήμερα, 4 πλέον μηνών περιμένουμε ένα αγοράκι. Καθημερινά δε σταματώ να βάζω το λαδάκι, να διαβάζω το απολυτίκιο του Αγίου και την προσευχή στην Παναγία. Είμαι σίγουρη με το σύζυγο μου, πως αυτό ήταν ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου Εφραίμ και της Παναγίας μας. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε κάθε μέρα που περνά. Νιώθουμε μεγάλη ευλογία γι’ αυτό το μεγάλο δώρο.

Αιωνία σου η μνήμη πατέρα Αλέξιε… δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Σε ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για όλες αυτές τις στιγμές, που μέσω εσένα έπαιρνα δύναμη από τον Άγιο Εφραίμ. Θαύμαζα το έργο σου και όπως σου υποσχέθηκα, κάθε χρόνο 5 Μαΐου θα βρίσκομαι στον Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ για τη γιορτή του Αγίου μας. Όπως μου είπε την τελευταία φόρα που μιλήσαμε, έτσι και πράττω: Τα θαύματα, μου είπε, πρέπει να λέγονται. Και αυτό που έζησες πρέπει να το εξωτερικεύσεις στον κόσμο. Ο Άγιος Εφραίμ κάνει όλα αυτά τα θαύματα για να τα εξομολογούμαστε και να δυναμώνει η πίστη των ιδίων αλλά και των γύρω μας».

Σάββατο 12 Ιουνίου, Πάφος