ΥΠ.ΕΣ. Κύπρου: Ανασκεύασε τις δηλώσεις του περί προτίμησης σε χριστιανούς πρόσφυγες

Loading...


O Κύπριος υπουργός εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος επιχείρησε να ανασκευάσει πρωινές δηλώσεις του, στις οποίες είχε αναφέρει ότι η Κύπρος θα προτιμούσε να δεχθεί χριστιανούς πρόσφυγες από τη Συρία, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν καλύτερα στην Κύπρο.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε πριν λίγο αναφέρει: «Στα πλαίσια των συζητήσεων που γίνονται στην ΕΕ σε σχέση με το θέμα των ποσοστώσεων αποδοχής προσφύγων – μεταναστών για αντιμετώπιση της οξύτατης μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν ιδίως τα Μεσογειακά κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν τεθεί συγκεκριμένες παράμετροι από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης σε ό,τι αφορά κριτήρια επιλογής.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τουλάχιστον άλλα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, είπαν ότι θα ήταν προτιμότερο να δεχθούν Χριστιανούς πρόσφυγες – μετανάστες, για πρακτικούς λόγους και συγκεκριμένα για σκοπούς ευκολότερης προσαρμογής των ίδιων των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό το νόημα», σημειώνει περαιτέρω ο κ. Χάσικος, «είχε και η πρωινή μου δήλωση, σε σχέση πάντα με το θέμα των ποσοστώσεων». Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή και παρεξήγηση των δηλώσεών μου θεωρώ ότι θα ήταν άδικη και εκ του πονηρού».

Στην ίδια δήλωση αναφέρει πως η Κύπρος, σε θέματα διάσωσης και υποδοχής προσφύγων- μεταναστών, έχει αποδείξει στην πράξη όχι μόνο την ετοιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα και τον ανθρωπισμό της, «αυτό βέβαια γίνεται χωρίς διακρίσεις εθνότητας ή θρησκείας».Ετικέτες