Τραγικές ώρες για την Κριμαία-Έκκληση του Μητροπολίτη για ειρήνη

Loading...


Τραγικές ώρες στην περιοχή της Κριμαίας…Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής συνεχίζονται με απρόβλεπτες συνέπειες μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Μητροπολίτης Συμφερούπολης της περιοχής της Κριμαίας Λάζαρος απηύθυνε σήμερα μήνυμα για ειρήνη, αρμονία και ενότητα. Το μήνυμα έχει ως εξής: 

«Αγαπητοί κάτοικοι της Κριμαίας

Σήμερα, στη θέα του τι συμβαίνει στο κοινό μας σπίτι, οι καρδιές των ανθρώπων γεμίζουν αγωνία . Σας καλώ να διατηρήσουμε την ειρήνη, την αρμονία και την ενότητα. Ιερείς έχουν καλέσει όλους τους ανθρώπους να προσεύχονται στο όνομα της διατήρησης της ειρήνης.

Δυστυχώς, πολλά από τα λόγια στην εποχή μας έχει απομειωθεί. Ωστόσο, απευθύνω έκκληση σε όλους σας, κάθε άτομο  να προστατεύει και να σέβεται το σημαντικό – την ανθρώπινη ζωή. Για άλλη μια φορά θέλω να σας υπενθυμίσω τις γραμμές του Ευαγγελίου «αυτή η εντολή σας, ότι αγαπάτε αλλήλους» (Ιω. 15:17)

Αγαπητοί κάτοικοι της Κριμαίας, προτρέπω όλους να αγαπήσετε την ενότητα και την αρμονία. Ας προσευχηθούμε μαζί για το δώρο της ειρήνης του Κυρίου προς την ευλογημένη πόλης μας, τη γη της Κριμαίας.»

Ευλογία του Θεού να είναι μαζί σας. «Ετικέτες