Το μήνυμα Ιερώνυμου για τον νέο Μητροπολίτη στο μνημόσυνο Θεόκλητου

Loading...


Του Αποστόλη Τζελέτα

«Πρώτα απ’ όλα να υλοποιήσουμε αυτό που είπε και ο ομιλητής σήμερα και το ζήτησε και ο μακαρίτης, να τον αγαπήσουμε, να τον αγαπάμε, να τον θυμόμαστε τον Σεβασμιότατο που έφυγε, και να παρακαλέσουμε το Θεό να στείλει έναν διάδοχο, ο οποίος θα συνεχίσει να σας αγαπάει και να σας φροντίζει».
Αυτά ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, εξερχόμενος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 40 ημερών από την εκδημία του κυρού Θεόκλητου.

Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος εκφώνησε και λόγο, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος.
Ως γνωστόν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει αναλάβει Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, μέχρι την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης, κάτι που αναμένεται να γίνει σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στα μέσα Ιουνίου.   Ετικέτες