Τι απάντηση έδωσε ο Άνθιμος στο ερώτημα «γιατί δεν γίνονται όλοι καλά οι ασθενείς»

Loading...


«Δεν πρέπει να έχουμε πνεύμα ηττοπάθειας εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει να έχουμε πνεύμα δυνάμεως» ανέφερε στο σημερινό κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσ/νίκης επί τη Εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 

Θύμισε πως δεν είναι όλα τα περιστατικά θεραπείας ασθενών υπό του Κυρίου καταγεγραμμένα στο Ευαγγέλιο, αλλά μόνο μερικά επιλεκτικά.

«Δεν πρέπει να διστάζουμε να ομολογούμε ότι πιστεύουμε εις τον Θεόν και να έχουμε πνεύμα αγάπης και πίστης και υπομονής» ανέφερε ακόμη. 

Στο ερώτημα «γιατί δεν γίνονται όλοι καλά οι ασθενείς» που έθεσε, έδωσε ο ίδιος και την απάντηση: «Γιατί αυτό δεν είναι το φυσικό, η φυσκή κατάσταση της ανθρωπίνης υπάρξεως. Ούτε είναι το σημαντικότερο πως ένας άνθρωπος θα φύγει εκ του κόσμου, αλλά το αν θα προσπαθεί εκ της πίστεως. Σημασία έχει πως θα φύγουμε. Και ότι μένουμε ασθενείς και παρατείνεται η ζωή μας δεν είναι αυτό ένα δείγμα ότι ο Θεός παρέχιε περιθώρια για υπάρξει χρόνος περισσοτέρας μετανοίας και προσεγγίσεως σε Εκείνον και στη μυστυριακή πράξη της Εκκλησίας που είναι η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία; «Ετικέτες