Σταυρούλα Ξουλίδου: «Η ελληνική ψυχή παραμένει αδούλωτη»

Loading...


Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940:

«Σύσσωμος ο ελληνισμός σήμερα γιορτάζει μια από τις ενδοξότερες στιγμές της ιστορίας του. Τιμάμε τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές, τιμάμε την ίδια μας την Ιστορία. Δεν είναι απλά μια επέτειος. Είναι μία μέρα μνήμης, αφύπνισης και στοχασμού.

Πριν από 74 χρόνια οι πρόγονοι μας με ανδρεία, πολεμικό και πατριωτικό σθένος, ύψωσαν το ανάστημα τους και πολέμησαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Οι Έλληνες εναντιώθηκαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους στις κτηνωδίες των ιταμών κατακτητών, αψήφησαν το θάνατο και με αυτοθυσία κατάφεραν να εκδιώξουν όλους εκείνους που ήθελαν να τους υποδουλώσουν. Απέδειξαν ότι η ελληνική ψυχή παραμένει αδούλωτη.

Αυτή την αξία μας κληροδότησαν, η οποία πρέπει να αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όλους μας ιδίως στις μέρες μας, όπου επιχειρείται η ολοκληρωτική ταπείνωσή μας. Ακόμα και σήμερα ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται. Η εθνική ενότητα και η σύμπνοια που διακατείχε τους ήρωες του 1940 πρέπει να ριζωθεί στη σκέψη κάθε Έλληνα ώστε να βγούμε νικητές για ακόμα μια φορά. Ας γίνει, λοιπόν, το έπος αυτό λαμπρό παράδειγμα και ας προχωρήσουμε ενωμένοι για να εκτινάξουμε τα δεινά που έχουν ενσκήψει πάνω μας.

Ας φωνάξουμε κι εμείς με τη σειρά μας ένα βροντερό «ΟΧΙ» στους σύγχρονους δικτάτορες που προσπαθούν να μας αλλοιώσουν και ας πορευτούμε στο δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί πρόγονοί μας».Ετικέτες