Σισανίου Παύλος: Λίγο πριν αρρωστήσει και πεθάνει ο Χριστόδουλος τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια συνασπίστηκαν στο πως θα χτυπήσουν την εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Ενορία εν δράσει… 2015»: Ο Μητροπολίτης Σισανίου απαντά σε ερωτήσεις νέων

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος απάντησε σε ερωτήσεις νέων (Αλεξίας-Ειρήνης Κουμπέτσου, Ακριβής Λαγουρού και Νικολάου Λιαμή), υπό μορφή διαλογικής συζήτησης στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.  

Μιλάει για την αλήθεια, για την ελευθερία που όμως φτιάχνει δυστυχισμένους ανθρώπους, για τις αυτοκτονίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολύ εγωιστική πράξη», την ψυχολογία, τα… προσόντα του ανθρώπου που «διεκδικεί τη θέση του Θεού» , για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αξίες, τα «πνευματικά εμβόλια που για κάποιους ακούγονται κινέζικα», τη διαφορετικότητα, για τά αμφια και το ράσο και άλλα πολλά. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το σχόλιό του για αυτούς που κατέστρεψαν την πατρίδα. «Την πατρίδα την κατέστρεψαν όσοι είχαν την γνώση αλλά δεν είχαν την αρετή και χρησιμοποιήσαν τις γνώσεις ως τέχνες αδικίες και ως μέθοδο εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους» είπε. 

Μίλησε ακόμη για την αγάπη και τον έρωτα και είπε πως σήμερα οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να ερωτευτούν και να αγαπήσουν. Εκείνο όμως που προκάλεσε τρομερή εντύπωση ήταν η αποκάλυψη του μιλώντας για τον πόλεμο που γίνεται εις βάρος της Εκκλησίας πως «λίγο πριν αρρωστήσει και πεθάνει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δημοσιογράφος μου εμπιστεύτηκε ότι το Σεπτέμβριο επίκειται νέο «τσουνάμι»,  τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια συνασπίστηκαν στο πως θα χτυπήσουν την Εκκλησία. Βέβαια αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος κι αυτά ματαιώθηκαν όλα. Όταν η Ιερά Σύνοδος έκανε ανακρίσεις για το θέμα και κάλεσε δημοσιογράφους να καταθέσουν τι ήξεραν για αυτό το θέμα δεν πάτησε κανένας και δεν έφερε κανένα καινούριο στοιχείο»!!!!!! Ετικέτες