Σερρών Θεολόγος προς τους μαθητές: Με τον Θεό βοηθό και συνοδοιπόρο θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες»

Loading...


Θερμό μήνυμα προς τους μαθητές που θα καθίσουν και πάλι στα θρανία, αφού η σχολική χρονιά αρχίζει, έστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών κ.Θεολόγος, που τόνισε πως έχοντας μαζί τους τον Θεό οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Αγαπητά μου παιδιά,

Μιά νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με την ευλογία του Θεού, γεμάτη με όνειρα και στόχους για πρόοδο και επιτυχία. Στο Ελληνικό σχολείο εκτός από την πληρέστερη απόκτηση και αφομοίωση των γνώσεων, θα δημιουργήσετε φιλίες και γνωριμίες, θα έλθετε σε προσωπική σχέση και επικοινωνία με τους συμμαθητές και τους καθηγητές σας, θα γνωρίσετε την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας, ειλικρινούς αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Οι συνθήκες της ζωής μας, ιδιαίτερα σήμερα, είναι δύσκολες για όλους και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ψυχραιμία και ενότητα. Χρειάζεται πολύς αγώνας από όλους μας, μεθοδική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι μόνον η απόκτηση κάποιων γνώσεων, αλλά κυρίως η καλλιέργεια ενός χαρακτήρα με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σ’ αυτόν τον μακρύ και ανηφορικό δρόμο της ζωής, έχουμε συντροφιά και παρηγοριά την χάρη του Θεού, που φωτίζει και αγιάζει τον άνθρωπο. Θεμελιώστε την ζωή σας πάνω σε σταθερά θεμέλια και υψηλές αξίες. Ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς είσθε μοναδικές προσωπικότητες, παιδιά αγαπημένα του Θεού. Με τον Θεό βοηθό και συνοδοιπόρο σας και με όραμα και «μεράκι» για την ζωή που ανοίγεται μπροστά σας θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες και ελεύθεροι θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, να προσφέρετε τον εαυτό σας στην κοινωνία και την πατρίδα μας, ως ολοκληρωμένες και συγκροτημένες προσωπικότητες με ήθος και γνώσεις.

Στον ωραίο αυτό αγώνα σας η Εκκλησία μας, το ζωντανό μυστήριο της σωστικής παρουσίας του Χριστού στην ζωή μας, βρίσκεται δίπλα σας. Είναι έτοιμη να σας βοηθήσει, να ακούσει τις αγωνίες σας και τους προβληματισμούς σας, να σας αγκαλιάσει στις πτώσεις σας, να σας γεμίσει με ελπίδα και κουράγιο για τη ζωή. Στην Εκκλησία θα βρείτε το ήρεμο και απάνεμο λιμάνι, την ζεστή αγκαλιά, το αληθινό νόημα της ζωής, την ευλογία και την συμπαράσταση στον καλό σας αγώνα. Ποτέ μην ξεχνάτε, παιδιά μου, ότι η επιφανειακή μόρφωση και η γνώση χωρίς ηθικό υπόβαθρο δεν αρκούν για να σας κάνουν ευτυχισμένους. Ο Θεός είναι Εκείνος που θα ομορφαίνει και θα νοηματοδοτεί την ζωή σας, Εκείνος θα γεμίσει με χαρά, αγάπη, νόημα και φως την ύπαρξή σας.

Αγαπητά μου παιδιά,
Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Κύριός μας να ευλογήσει την ζωή σας και να έχετε μία καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, γεμάτη χαρά, πρόοδο και υγεία. Στούς καλούς σας καθηγητές εύχομαι πλούσια την χάρη του αγίου Θεού.

Με πατρική αγάπη και εγκάρδιες ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣΕτικέτες