Σάμου Ευσέβιος για αγιοκατάταξη Γέροντος Παϊσιου: Σε κάθε γενεά και εποχή έχει τους εκλεκτούς Του

Loading...


Την συγκίνηση και την ικανοποίησή του  για την αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου εκφράζει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος. Αναλυτικά η δήλωση: 

 

«Συγκίνηση και ενθουσιασμός συνώδευσαν στα ακριτικά Νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων το χαρμόσυνο άγγελμα της επισήμου κατατάξεως του Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας μας, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
Χαιρόμεθα δε διότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διερμηνεύοντας την αγάπη και τον σεβασμό του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας προς τον Όσιο Γέροντα Παΐσιο και απαντώντας στην αγωνία μας για την σύγχρονη κατάσταση, προέβη επί των ημερών του εις την επίσημη αυτή διάκήρυξη της αγιότητός Του.
 Δοξάζουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, διότι σε κάθε γενεά και εποχή έχει τους εκλεκτούς Του, όπως λέει ο Μ. Βασίλειος και τους αναδεικνύει για να μη μένει ο Λαός της Εκκλησίας Του απαράκλητος, για να βρίσκουμε παρηγοριά κοντά τους, μέσα από τις θεοπειθείς τους πρεσβείες, ώστε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας «αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν» (Εβρ. ιβ, 2).
Η ευχή του Χριστού με τις πρεσβείες του εν Οσίοις Πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου να συνοδεύει την Πατρίδα και το Έθνος μας.»Ετικέτες