Πυρά Αμβρόσιου για το τζαμί στο Βοτανικό

Loading...


Με το θέμα του τεμένους στο Βοτανικό καταπιάνεται σε νέα παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. 

Συγκεκριμένα μιλάει για «επέλαση του ισλαμικού στοιχείου» και αναφέρει: 

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΙΣΧΟΣ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!

________Για την επέλαση του Ισλαμικού Στοιχείου στην μικρή Πατρίδα μας με την μορφή οικονομικών μεταναστών καί τήν καταστροφική σημασία που έχει το γεγονός αυτό για την αυριανή Ελλάδα μας χαράξαμε ήδη μερικές γραμμές στο προηγούμενο σημείωμά μας. Δανεισθήκαμε τά λόγια της Οριάννα Φαλάτσι καί είπαμε, ότι η Πατρίδα μας δεν είναι για ξεπούλημα!

________Σήμερα ερχόμεθα για να σας παρουσιάσουμε τις πτυχές ενός θέματος, που αποτελεί μιά μικρή λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση. Πρόκειται για τήν ανέγερση Μουσουλμανικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού. Ο πολύς και δυνατός στήν συγγραφική του πέννα, μάλιστα δέ αγαπητός  μας κ. Σαράντης Καργάκος, σέ ένα Σημείωμά του περιγράφει τις περιπέτειες, που πρόκειται να τραβήξουν οι κάτοικοι της Αθήνας, έάν και όταν τό Τζαμί θά έχει ανεγερθή.

_________Μέ το γλαφυρό του λόγο παρουσιάζει ανάγλυφα  τήν τραγικότητα του εγχειρήματος. Εμείς δεν πρόκειται να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο!

_________Διαβάστε, στοχασθήτε, προβληματισθήτε, διαμαρτυρηθήτε, κάνετε ότι μπορείτε εντός των πλαισίων του Νόμου, ώστε η Ορθόδοξη και δοξασμένη Ελλάδα μας να μην υποστή αυτό το μολυσμένο κεντράδι των εχθρών μας!

_________Κάποιοι μας χαρακτηρίζουν ως «γραφικό» τύπο! Κι εμείς απολαμβάνουμε τον χαρακτηρισμό αυτό, καθ’ όσον  είναι πολύ προτιμώτερος από άλλα κοσμητικά επίθετα, που θα μπορούσαν να μας απονείμουν! Θα τους υπομνήσω τό ευαγγελικόν: «Μακάριοι  εστέ, όταν ονειδίσωσιν  υμάς οι άνθρωποι …και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ΄ύμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού» (Ματθ. 5, 11).

_________Και τώρα κάτι σαν υστερόγραφο. Από τη Συρία μας έρχεται η είδηση, ότι μιά ομάδα από πέντε Ισλαμιστές, κάπου εκεί στην πόλη Χομς έπιασαν τόν χριστιανό Fadi, ένα νέο 25 ετών περίπου καί μέ περισσή μανία άρπαξαν στον σταυρό, πού έφερε στο στήθος του, του έκοψαν το κεφάλι καί, στη συνέχεια, με περισσή μανία έμπηξαν στο σταυρό στο στήθος του……

__________Εμπρός, λοιπόν, ας φτιάξουμε Τζαμιά, ώστε να εκθρέψουμε τέτοια ανθρωπόμορφα θηρία στη Χώρα μας και στη συνέχεια να βιώσουμε παρόμοιες εμπειρίες!

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ