Πειραιώς Σεραφείμ: Άννα Στάμου Ελγαντούρ – Μίριαμ Γιαχία Ιμπραήμ Ισάγκ. Βίοι παράλληλοι

Loading...


«Άννα Στάμου Ελγαντούρ – Μίριαμ Γιαχία Ιμπραήμ Ισάγκ. Βίοι παράλληλοι» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς που συγκρίνει τις περιπτωσεις των δύο γυναικών. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η παγκόσμια φρίκη που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 700.000 υπογραφές μετά από την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για την 27χρονη νεαρή μητέρα Μίριαμ Γιαχία Ιμπραήμ Ισάγκ που καταδικάστηκε την 15/5/2014 σε θάνατο δι’ απαγχονισμού βάσει του μουσουλμανικού νόμου Σαρία, στο μουσουλμανικό Σουδάν και σε 100 μαστιγώσεις, γιατί συνεζεύχθη έναν Χριστινανό και γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και παραλλήλως η απόλυτη ελευθερία με την υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, της κ. Άννας Στάμου, μιάς εκ των συζύγων του κ. Ναίμ Ελγαντούρ, ιδρυτού της ΜΚΟ «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», πρώην Ορθοδόξου Χριστιανής, που θήτευσε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στην ινδουιστική Γιόγκα και αντικατέστησε «τον Στάλιν με τον Μωάμεθ και το ταγάρι με την μαντίλα» (Εφ. Παραπολιτικά 16/5/2014) εύλογα και αναπόδραστα καταδεικνύουν την αβυσσαλέα διαφορά μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ, φωτός και σκότους, εν Χριστώ ελευθερίας και δαιμονικής δουλείας, αλήθειας και ψεύδους.

Η ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου και ο σεβασμός της θρησκευτικής του συνειδήσεως ανιδρύονται με το υπεροχικό και αιώνιο πρόταγμα-διάγγελμα του ενσαρκωθέντος Θεού-Λόγου «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν», που αποτελεί έκτοτε το αδιαμφισβήτητο Σύνταγμα κάθε κράτους δικαίου, κάθε ευνομούμενης πολιτείας, κάθε παγκόσμιας διακήρυξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί η Αλήθεια-Χριστός δεν επιβάλλεται με την βία, την εξουσία και τον θάνατο αλλά προβάλλει με σεμνότητα και απέραντη αγάπη το φως Της και καλεί ελεύθερα και αβίαστα σε προσωπική μέθεξη και κοινωνία. Αντιθέτως το διαμονικό ψέμμα και οι ανθρώπινες κατασκευές μόνο με τη βία και το έγκλημα με τις μύριες μορφές του, την καταπίεση και τον εξαναγκασμό μπορούν να επιβληθούν.

Η βαθιά συγκινητική περίπτωση της Χριστιανής θανατοποινίτισσας, που γέννησε πριν λίγες μέρες το δεύτερο παιδί της μέσα στη γυναικεία φυλακή του Ομντουρμάν με τις αλυσίδες στα πόδια της και αγκαλιά με το πρωτότοκο παιδί της, ένα αγοράκι είκοσι μηνών, γιατί δεν δέχθηκε να αρνηθεί το Χριστό για να ζήσει όπως της πρότεινε ο Μουσουλμάνος δικαστής της πατρίδας της και εκ παραλλήλου η πολυσχιδής Ισλαμική δραστηριότητα της κ. Άννας Στάμου-Ελγαντούρ, υπεύθυνης marketing και δημοσίων σχέσεων από το 2004 της ΜΚΟ «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος» του συζύγου της και βέβαια η υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή παρουσιάζουν εκτύπως αφ’ ενός μεν την ασύμβατη σχέση του Ισλάμ με το Ευρωπαικό κεκτημένο, την έννοια της ανεξιθρησκείας, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναδεικνύει την «ανοηταίνουσα αφέλεια» όλων εκείνων, εκ των ημετέρων που «αγωνίζονται» για την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης ή που αναζητούν συμμάχους στο Ισλάμ για την αποδόμηση της χριστιανικής ιδιοπροσωπείας της ή που αναγορεύουν το φρικιαστικό, απάνθρωπο και εγκληματικό Ισλάμ σαν συμβατή με την ανθρώπινη προσωπικότητα θρησκευτική παραδοχή και αφ’ ετέρου την χριστιανική αποδοχή της όποιας ετερότητος και τον απέραντο σεβασμό στην ιδιοπροσωπεία του οποιουδήποτε άλλου και το πόσο φαιδρό είναι στην Ορθόδοξη Χριστιανική πατρίδα μας το ιδεολόγημα του φονταμενταλισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Διερωτώμεθα αν μεταξύ των 700.000 υπογραφών της Διεθνούς Αμνηστείας υπάρχει και η υπογραφή της κ. Άννας Στάμου-‘Ελγαντούρ η οποία στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πρασίνων αναφέρει ότι αγωνίζεται στην Ελλάδα για «ελευθερία και δικαιοσύνη» !!!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ Ετικέτες