ΠΕΘ: Ο Χριστός δεν μας χάρισε το Ευαγγέλιον ούτε για να το κρύβουμε, ούτε για να το αναμειγνύουμε

Loading...


Ευχές απέστειλε το ΔΣ της ΠΕΘ προς τους Θεολόγους για το νέο σχολικό έτος 2015-2016 και μεταξύ άλλων στο ευχετήριο αυτό μήνυμα αναφέρει πως «Η ΠΕΘ αντιστέκεται σ΄ αυτήν την μεθοδευμένη παραχάραξη και κακοποίηση της χριστιανικής πίστεως και του μαθήματός μας»

Το ΔΣ της ΠΕΘ εύχεται σε όλους τους Συναδέλφους Συναδέλφισσες Θεολόγους της χώρας καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.
Συναδέλφοι, Συναδέλφισσες, επιτελούμε ένα έργο δύσκολο κάτω από δύσκολες και άγονες συνθήκες, από πλευράς πνευματικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής.
Ωστόσο όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι, με πίστη και αγάπη προς τον Θεό και αγάπη προς τον άνθρωπο, να συνεχίσουμε το θεολογικό μας έργο, εφαρμόζοντας τις απαραίτητες χριστοκεντρικές και παιδαγωγικές αρχές και μεταλαμπαδεύοντας στους νέους μας τη χριστιανική γνώση και εμπειρία, που θα τους προσφέρει τον απαραίτητο φωτισμό και τη δέουσα βοήθεια για να αναπτύξουν στη ζωή τους τη χριστιανική συνείδηση και τις αρετές του πλαισίου της ορθόδοξης αγιοπνευματικής παραδόσεως και κληρονομιάς της χώρας μας.
Βέβαια, την ορθόδοξη αγωγή που εισάγει τους νέους μας στην εν Χριστώ ζωή την χαρακτηρίζουν ορισμένοι αναχρονιστική, καθώς είναι σαφές ότι είναι επηρεασμένοι από τον α-θεο διαφωτισμό και μοντερνισμό και την μηδενιστική παγκοσμιοποίηση. Όμως, το ΝΕΟΝ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ δεν είναι οι ιδεολογικοί νεωτερισμοί και προοδευτισμοί, που σχετικοποιούν και διαστρέφουν την αλήθεια με εκπαιδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σκοτίζουν αντί να φωτίζουν την ψυχή των νέων, αλλά μόνον ο ΕΝΑΣ και Μοναδικός αληθινός Σωτήρας Ιησούς Χριστός, η Αιώνια Αλήθεια, η Ανάσταση και η Ζωή, που κοντά Του μεταφέρεται ο άνθρωπος από τον θάνατο, στη ζωή.

Αν το μάθημα των Θρησκευτικών δεν προσφέρει οντολογικά στους χριστιανούς, αλλά και στους εκουσίως και προθύμως παρακολουθούντες το μάθημά μας, μη χριστιανούς μαθητές, τα μηνύματα και τις αρετές της χριστιανικής πίστεως και αγάπης που ελευθερώνουν από τις πλάνες, τα πάθη και το κακό, τότε στερούμε από αυτούς κάθε δυνατότητα μεθέξεως στην αιώνια ζωή, ως κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν Θεού όντα. Ο Ιησούς Χριστός «ήλθε ζητήσαι και σώσαι το απολωλός»(Λουκ. 19,10), μέσω της διδασκαλίας και της ζωής του Ευαγγελίου της πίστεως. Μας συμβουλεύει να το διδάξουμε σε όλα τα έθνη και όποιος πιστεύσει και βαπτισθεί θα σωθεί.(Μαρκ. 16,16)
Ο Χριστός δεν μας χάρισε το Ευαγγέλιον της σωτηρίας του κόσμου και την μοναδική πίστη, εκείνη που οδηγεί τον άνθρωπο, μέσω της αγάπης, στην ελπίδα της νίκης κατά του θανάτου, ούτε για να το κρύβουμε, ούτε για να το αναμειγνύουμε και να το εξισώνουμε με θρησκείες και κοσμοθεωρίες, με τελικό αποτέλεσμα τη σύγχυση, την πλάνη και την πνευματική απώλεια και τη δική μας και των μαθητών μας.
Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο νέος μας είναι η αλήθεια που σώζει. Καί αλήθεια είναι ΜΟΝΟΝ ο Χριστός. Μερικοί θέλουν και μεθοδεύουν μία θρησκευτική παιδεία συγκρητισμού, με πλουραλισμό θρησκειών, ένα σούπερ μάρκετ δηλαδή, προσφοράς ποικίλων θρησκειών, από τις οποίες οι μαθητές να παίρνουν «πνευματικά» στοιχεία και να δημιουργούν μία δική τους θρησκευτικότητα και πνευματικότητα. Σε αντίθεση με την ορθόδοξη Θεολογία, στοχεύουν να διαμορφώσουν ένα ελληνικό σχολείο μη Χριστοκεντρικό, που θα καλλιεργεί μία νέα εκκοσμικευμένη πνευματικότητα, διαφορετική από την εκκλησιαστική πνευματικότητα. Καθοδηγούν έτσι τους νέους να ζούν με δυό πνευματικότητες. Τη χριστιανική, που τους προσφέρει η Εκκλησία, και την κοσμική μεταμοντέρνα, που θα τους προσφέρει το σχολείο, με κίνδυνο να καθίστανται διχασμένες προσωπικότητες.
Με μέσο την κατασυκοφάντηση και την προπαγάνδα, οι σημερινοί εκμοντερνιστές του μαθήματός μας, χαρακτηρίζουν υποτιμητικά την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και πνευματικότητα -που καλλιεργεί το μάθημά μας από τότε που διδάσκεται στα σχολεία- «κατηχητική» και το μάθημά μας, αν συνεχίσει να είναι ορθόδοξο και δεν μετατραπεί σε πολυθρησκειακό και εκκοσμικευμένο, «κατήχηση».
Η ΠΕΘ αντιστέκεται σ΄ αυτήν την μεθοδευμένη παραχάραξη και κακοποίηση της χριστιανικής πίστεως και του μαθήματός μας, διότι οδηγεί τους νέους και την ελληνική κοινωνία στην εποχή των ρωμαικών χρόνων, όπου κυριαρχούσε η πολυθεία και ο συγκρητισμός, τα οποία αποτελούν πλήγμα και οπισθοδρόμηση του πολιτισμού μας, καθώς και εν δυνάμει οντολογική πτώση των νέων μας.

Η Ένωσή μας και κάθε ένας Θεολόγος ξεχωριστά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ΕΝΑ είναι το Πνεύμα το Άγιον, το Πνεύμα του Θεού και της Πίστεώς μας, το Πνεύμα της Πεντηκοστής, που φωτίζει, αγιάζει και ενώνει διά των θείων ενεργειών Του τους ανθρώπους και τους λαούς και φυσικά τον δικό μας ορθόδοξο ελληνικό λαό. Αυτό το Πνεύμα έλαβαν οι μαθητές μας κατά το βάπτισμά τους και αυτό το Πνεύμα οφείλουμε να τους αναπτύσσουμε και να τους ενισχύουμε στο σχολείο και όχι να τους καλλιεργούμε τη σύγχυση μέσα από το συγκρητιστικό-πολυθρησκειακό μείγμα και τα ιδεολογικά παραληρήματα που μεθοδεύουν να εισαγάγουν οι νεο-διαφωτιστές μετα-πατερικοί εκσυγχρονιστές.

Με τιμή

Γιά το ΔΣ της ΠΕΘ

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σπαλιώρας                                                    Παναγιώτης Τσαγκάρης

Δρ Θεολογίας                                                                           Mr Θεολογίας
 Ετικέτες