Πασχαλινό μήνυμα Άρτης Ιγνατίου: Δεν πιστεύουμε όσο πρέπει στον Αναστάντα Κύριό μας

Loading...


«Δυστυχώς δεν πιστεύουμε όσο πρέπει στον Αναστάντα Κύριό μαςΑς τον αφήσουμε αδελφοί μου, να είναι ο Πατέρας και Οδηγός στη ζωή μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μήνυμά του ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος Δ΄,

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

 

Αγαπητοί μου,

Με θρησκευτική κατάνυξη, νηστεία, προσευχή, πνευματική εγρήγορση και αγωνιστικότητα, διήλθαμε το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Μέσα από τις υπέροχες Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, τους θαυμάσιους ύμνους και τα επίκαιρα αγιογραφικά αναγνώσματα, προσεγγίσαμε το Πρόσωπο του Λυτρωτού μας Ιησού Χριστού. Θαυμάσαμε το θεικό Του μεγαλείο και τη δόξα Του. Είδαμε την ταπείνωσή Του και την απέραντη αγάπη Του, την παντοδυναμία και τα θαύματά Του. Γίναμε μαθητές της αγίας Του διδασκαλίας, που οδηγεί στην αλήθεια και στο φως. Βιώσαμε τον πόνο και την οδύνη Του, που υπέφερε από την αποστροφή, την περιφρόνηση, τον χλευασμό, την διαβολή, την συκοφαντία, τον εμπαιγμό, τους ραβδισμούς και εμπτυσμούς και τέλος τον σταυρικό Καί τώρα, γιορτάζουμε και πάλι την ένδοξη Ανάστασή Του. Οι καμπάνες των Εκκλησιών το διαλαλούν χαρμόσυνα. Οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες το βροντοφωνάζουν. Οι πιστοί όλοι χαίρονται και αγάλλονται και συνεχώς επαναλαμβάνουν τον θριαμβευτικό ύμνο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» αφού λάβουν με λαχτάρα το «Άγιο Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός». 

Μεγάλη η χαρά μας μπροστά στο Μέγα Θαύμα και γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, με το σταυρικό Του θάνατο θανάτωσε τον θάνατο και νίκησε την φθορά. Με την τριήμερη ταφή Του κατέλυσε την δύναμη του Άδου, με την Ανάστασή Του καταργεί τον θάνατο και εγκαινιάζει «την απαρχήν άλλης βιοτής». Μας οδηγεί πλέον από την επίγεια ζωή στην ουράνια, από τα πρόσκαιρα και φθαρτά, στα αιώνια και άφθαρτα, από τη δουλεία της αμαρτίας στην «ελευθερία των τέκνων του Θεού», στη νέα εν Χριστώ ζωή. 

Ο Αναστημένος πιά άνθρωπος, αυτός που πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, ζεί με την ελπίδα της Αναστάσεως, δεν φοβάται τον θάνατο, δεν υποχωρεί μπροστά στη δύναμη του κακού και της αμαρτίας, δεν απογοητεύεται από τα πολλά εμπόδια, τις αποτυχίες και τις προκλήσειςτης ζωής, δεν υπολογίζει τις πολλές και ύπουλες μεθοδίες του διαβόλου.

Πιστεύει, ελπίζει, αγωνίζεται. Κατευθύνεται από την αλήθεια του Αναστάντος και φωτίζεται από το φως της Αναστάσεως. Αγιάζεται, λυτρώνεται, θεώνεται, με την Αγιαστική Χάρη των Αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας. Γίνεται ο χαριτωμένος άνθρωπος που έχει έντονη και ζωντανή την παρουσία του Χριστού στην ψυχή του. Γι᾽αυτό είναι χαρούμενος, ειρηνικός, γαλήνιος, αλλά και αγωνιστικός, με πολύ σεβασμό και θυσιαστική αγάπη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Είναι ο αληθινός και πιστός χριστιανός, που η ζωή του φανερώνει και μαρτυρεί το μοναδικό μεγαλείο της Αναστάσεως. 

Αγαπητοί μου. Δυστυχώς δεν πιστεύουμε όσο πρέπει στον Αναστάντα Κύριό μας. Δεν βαδίζουμε μέσα στο φως της Αναστάσεως. Γι᾽αυτό και ο άνθρωπος υποφέρει πολύ. Οι οικογένειες διαλύονται, η διαφθορά κυριαρχεί, ο υλισμός και η απιστία προοδεύουν, οι νέοι μας οδηγούνται ολοένα και περισσότεροι, στη βία και στα ναρκωτικά, στην απογοήτευση και στην αυτοκτονία. Καί τόσες άλλες τραγικές συνέπειες, τις οποίες βιώνουμε καθημερινά. 

Ας αφήσουμε αδελφοί μου, τον Αναστάντα Κύριο και Λυτρωτή μας να είναι ο Πατέρας και Οδηγός στη ζωή μας, για να ζήσουμε, μέσα στο Φως της Αναστάσεώς Του μια χαρούμενη, ειρηνική και δημιουργική αναστάσιμη ζωή. 

Με εγκάρδιες ευχές και αγάπη Χριστού

 

Ο Μητροπολίτης

Ο Άρτης Ιγνάτιος Δ΄

 

 Ετικέτες