Παπα-Ανδρέας: «Να απομονώσουμε τους «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» που παραχαράσουν την ιστορία του Ελληνισμού»

Loading...


Κήρυγμα «φωτιά» από τον Παπα-Αντρέα στη λειτουργία για άντρες στον Αϊ Γιώργη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του π. Ανδρέα στους άντρες, ώστε να λειτουργηθούν και να δεχτούν τη μετάληψη. Η συγκεκριμένη λειτουργία αποτελεί θεσμό πλέον τη τελευταία δεκαετία και λαμβάνει χώρα δυο φορές το χρόνο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Μετά τη λειτουργία ο π. Ανδρέας απευθυνόμενος προς τον κόσμο ανέφερε τα εξής:

«Τέκνα αγαπητά Άντρες των Ανωγείων τσι Κρήτης
Ήρθε πάλι ο άγιος καιρός της προσμονής της Ανάστασης της Ελλάδας που περνάει μέσα από τον τάφο του Χριστού. Αυτής της μεγάλης παράδοσης του ελληνικού γένους της Ορθοδοξίας. Ο Χριστιανισμός χωρίστηκε και διασπάστηκε εξαιτίας του Δυτικού Χριστιανισμού . Όμως η Ορθοδοξία είναι εκείνη η οποία κρατάει ακόμα όσο και αν της προβάλουν εμπόδια, την κατακεραυνώνουν , την διώκουν και την κατηγορούν. Βέβαια η Ορθοδοξία δεν έχει τον πλούτο ούτε τις σκοτεινούς μηχανισμούς που έχει η δυτική εκκλησία.

Έχει όμως τη βαθιά πίστη και την ουσιαστικότητα του μηνύματος του Χριστού, ότι η Ανάσταση περνάει από το σταυρό. Αυτό το σταυρό λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε πάλι αύριο 2014 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού. Οι ώρες είναι δύσκολες για το ελληνικό γένος αυτή την ώρα, όσο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάσουμε μετά το 1821 σ' αυτή την φρικτή κατάσταση, μιας νέας διάλυσης η οποία προδιαγεγραμμένη υπάρχει από χρόνια. Γιατί έχει κριθεί η ελληνοορθοδοξία ως σκληρή πιστευτική μαρτυρία μέσα σ' ολόκληρο το χριστιανισμό.

Αυτή την ώρα λοιπόν θέλουν να βάλουν εναντίον αυτής της Ορθοδοξίας, αυτής της πίστης της βαθιάς, η οποία στερέωσε το ελληνικό γένος 400 χρόνια ανατολικής σκλαβιάς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και προηγούμενα άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς , στη δυτική πλέον ιστορία της εκμετάλλευσης και της καταβαράθρωσης της ορθοδοξίας.
 

Φέτος γιορτάσαμε τα 193 χρόνια από την απελευθέρωση του γένους. Αυτή η απελευθέρωση έγινε μεν με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων και δόθηκε η δυνατότητα για τα δικά τους συμφέροντα εκείνης της ώρας και για τις συγκυρίες να υπάρξει αυτή η διαδικασία της επαναστατημένης Ελλάδας για να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση του επί χρόνια και αιώνες, διωκόμενου ελληνικού γένους από την ανατολική Οθωμανική αυτοκρατορία.

Οι πρωτεργάτες οι οποίοι διαμόρφωσαν την επανάσταση δεν ήταν μόνο οι ντόπιοι Έλληνες αλλά ήταν και εκείνοι οι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι έδωσαν τη δυνατότητα με τη Φιλική εταιρεία να οργανωθεί αυτή η επανάσταση και συμμετείχαν βέβαια και πάρα πολλοί φιλέλληνες από την Ευρώπη και από την Αμερική ακόμα, και στήριξαν την Ελληνική επανάσταση. Η Ελληνική επανάσταση όμως δεν ήταν επανάσταση συμφερόντων ούτε μια επανάσταση ιδεών, ήταν μια επανάσταση ελευθερίας υπόδουλου έθνους. Αυτή την καθαρή ελευθερία από την υποδούλωση, σε μια κυρίαρχη δύναμη υπερεκμετάλλευσης και βαρβαρότητας επέτυχε η ελληνική επανάσταση, που ήταν και η μοναδική από τις επαναστάσεις και την Αμερικανική και τη Γαλλική επανάσταση.

Χωρίς να μπορέσει να συγκριθεί η μικρή Ελληνική επανάσταση η οποία είναι τόσο μέγιστη με τις επαναστάσεις των ευρύτερων πλέον και αλλοιωτικών συμφερόντων που ήταν οι άλλες δυτικές επαναστάσεις. Αυτή η επανάσταση όμως, εδώ ντόπια, έγινε από τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι προκινδύνευσαν για να αντιμετωπίσουν όλους τους δυνάστες που καταδυνάστευσαν τη χώρα τόσα χρόνια. Βέβαια, οι άνθρωποι δεν είχαν τόσο οργανωμένες δυνατότητες, ήταν καπεταναίοι, ήταν αυτόνομοι, ήταν αρχηγοί , διότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε οργανωμένος στρατός εσωτερικά για να αντιμετωπίσει την ιστορία.

Με όλα όμως αυτά τα ελαττώματα, με όλες τις αδυναμίες κατάφεραν αυτοί οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους μαζί με την οργανωμένη βοήθεια που τους δόθηκε από την Φιλική εταιρεία να πάρουν στα χέρια τους την επαναστατική ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα, νικώντας σε διάφορα μέτωπα παρά τις επιθέσεις και παρά τις παλινωδίες των ξένων Ευρωπαίων που ήθελαν μεν για λόγους δικών τους συμφερόντων την ανεξαρτησία της Ελλάδος , αλλά την ίδια στιγμή είχαν πολλαπλά συμφέροντα από την καταρρέουσα Οθωμανική αυτοκρατορία και στις ευρύτερες περιοχές στα Βαλκάνια.

Αυτή όμως τη μεγαλειώδη προσπάθεια του ελληνικού γένους έρχονται τώρα 193 χρόνια μετά, και σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα να την αποκαθηλώσουν, να την μειώσουν, να την εκμηδενίσουν, να την απονοηματοποιήσουν οι εκσυγχρονιστές των ελληνικών πραγμάτων όπως διάφοροι κύριοι και διάφορες κυρίες που κάνουν τους εκσυγχρονιστές. Μάλιστα ένας από αυτούς εκρέμασε προχτές στο διαδίκτυο μια κατάπτυστη ιστορία, η οποία έλεγε ότι αυτοί οι οποίοι έκαναν την επανάσταση ήταν κατσαπλιάδες, ήταν άσχετοι, ήταν βάρβαροι, ήταν εκείνοι οι οποίοι σκότωσαν ανεβίαστα στην Τριπολιτσά και έσφαξε ο Κολοκοτρώνης χιλιάδες Τούρκους.

Η απάντηση βέβαια είναι ότι από τη στιγμή που είχε ξεκινήσει η επανάσταση ήταν μια μάχη που δεν έπαιρνε γυρισμό και αυτή τη μάχη αν την έχαναν τότε δεν θα ήταν η Ελλάδα ελεύθερη. Συνεπώς αυτή την ώρα όλοι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι θέλουν να αποδυναμώσουν την Ελλάδα πρέπει να γίνουν τα υποδείγματα της κακής πλέον ελληνικής συνείδησης και να αποδοκιμαστούν από τους πραγματικούς Έλληνες, γιατί εμείς δεν εννοούμε αυτή την ώρα ότι πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα θεωρήσουμε ότι πρέπει να είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι στη νέα πραγματικότητα του κόσμου.

Όχι, αυτή την ώρα η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική και είναι μια χώρα όμως η οποία έχει το δικαίωμα να διατηρήσει την ελευθερία της, την κατακτημένη ελευθερία της με αίμα, ιδρώτα, πόνο, δυστυχία και δυσκολίες. Αυτή όμως την ελευθερία προσπάθησαν για 193 χρόνια να την εκμεταλλευτούν και οι ξένοι φίλοι μας και οι ξένοι πρώην σύμμαχοι μας για να φθάσουν στο σημείο τώρα με την οικονομική κρίση που μας δημιούργησαν να κατηγορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες ως ένα από τους πλέον επικίνδυνους και άχρηστους λαούς. Όχι αυτό δεν το δέχεται ούτε η ελληνική εκκλησία που έγινε η τροφός της Ελληνικής ψυχής για όλα τα χρόνια των κατακτήσεων από Ανατολή και Δύση και κρατήθηκε ο ελληνισμός γερά για να επιβιώσει.

Ζούμε σε μια καινούρια πραγματικότητα στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα με μια ελπίδα και ένα όραμα καλυτέρευσης της ζωής μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Όμως αυτή την πραγματικότητα εκμεταλλευτήκαν οι ξένοι για τα δικά τους συμφέροντα περισσότερο απ' ότι εμείς ωφεληθήκαμε. Αυτή την ώρα μας κατηγορούν αδίκως διότι εκείνοι ήθελαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους εδώ στην Ελλάδα, αυτοί ήθελαν βάζοντας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα, με άνισους όρους και με άνισες ισοτιμίες του ευρώ, να μας φέρουν τις δυσκολίες τις οποίες μας έφεραν. Και να θελήσουν να πουλήσουν όλα τους τα προϊόντα, να καταλύσουν τα δικά μας πρωτογενή προϊόντα, να μην έχει τίποτα η Ελλάδα να παράγει , να είμαστε εμείς οι ίδιοι οι εισάγοντες τα πάντα, ακόμα και τα της διατροφής μας . Να φύγουμε από τα χωριά μας, να εγκαταλείψουμε τις περιουσίες μας, τις δοχές μας και να συσσωρευτούμε μέσα στις πόλεις που θέλουν να μας έχουν έγκλειστους αιχμαλώτους.
Αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί η Ελλάδα και πρέπει αυτή την ώρα να ξεκινήσει τη μεγάλη την ειρηνική της μάχη, όπως παλιά με τη Μάχη της Κρήτης, που σε λίγες μέρες έρχεται και ο εορτασμός της, όπως με το 1821 να απομονώσει αυτούς τους << ΕΦΙΑΛΤΕΣ >> γιατί αυτοί οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ πάντα πρόδωσαν την Ελληνική προοπτική και την Ελληνική ελευθερία και να τους καταμαρτυρήσει ότι αυτοί είναι υπόλογοι , αναίσχυντοι , απαράδεκτοι για τη νέα Ελληνική καταμαρτύρηση εναντίον των αξιών του Ελληνισμού. Οι αξίες του Ελληνισμού , της ελευθερίας , της πραγματικής δημοκρατίας , της κοινότητας και της αλληλεγγύης θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αιώνια , γιατί οι ψυχές λαών , όπως είναι ο Ελληνικός λαός , με παράδοση 5.000 χρόνων δεν μπορούν να ξεφύγουν από την καθαρώς γενετική τους εντολή.

Είναι μέσα στην ψυχή τους , μέσα στην ψυχή μας , όλη αυτή η έννοια της ελευθερίας. Συνεπώς αυτήν την έννοια της πραγματικής ελευθερίας και της πραγματικής προόδου , πρέπει εμείς οι άντρες της Κρήτης , οι άντρες της Ελλάδος , να την αναλάβουν στα χέρια τους και να ποδηγετήσουν και τις γυναίκες να βοηθήσουν παράλληλα μαζί , γιατί έρχονται μέρες δυσκολότερες , μεγαλύτερη καταστροφή και ισοπέδωση της Ελληνικής μας πατρίδας.

Αυτή την ώρα σας καλώ να σηκώσουμε το σταυρό που σηκώνει ο κάθε Έλληνας, να σηκώσουμε το σταυρό της δυσκολίας μας , να συμπαρασταθούμε στους υποφέροντες συνανθρώπους μας και να προχωρήσουμε επιδεκτικά και θαρραλέα φέτος στην αναζήτηση της ανάστασης του Χριστού , του γένους , της πατρίδας και της νέας ελπίδος.»Ετικέτες