Ο Aχρίδος Ιωάννης συγκλόνισε το ακροατήριο του «1ου Διεθνούς Συνεδρίου:»Πως οδηγήθηκα στη φυλακή»

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ σας μεταφέρει εκτενές ρεπορτάζ

Ο Ο αποφυλακισθείς Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης καταχειροκροτήθηκε από τους πολυπληθές ακροατήριο του «1ου Διεθνές Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής «Ύδωρ Ζωής», που διοργανώνει το περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ (www.pemptousia.gr) σε συνεργασία με τους Ιστοτόπους, www.bogoslov.ru και www.myocn.net στο Ξενοδοχείο DIVANI KARAVEL στη Βουλιαγμένη.

Ο κ. Ιωάννης με συγκίνηση εξήγησε πως έφτασε να οδηγηθεί στη φυλακή, πως αντέδρασε όταν πήγαν να τον συλλάβουν εν ώρα Θείας Λειτουργίας, τι ρόλο έπαιξαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πως διαφωτίστηκε ο κόσμος  από τα διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης.

Λίγο πριν το κλείσιμο του πετυχημένου Διεθνούς Συνεδρίου ο επιχώριος μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος κάλεσε τον μακαριώτατο Ιωάννη στο βήμα του Συνεδρίου κι αφού ανέπτυξε τη θέση του για τον ρόλο των ψηφιακών εκκλησιαστικών μέσων ενημέρωσης αναφέρθηκε και στις μαρτυρικές ημέρες που έζησε με την φυλάκιση.

Πράος και ταπεινός με γλυκύτητα λόγου και συγκροτημένες θέσεις ο αγαπητός Επίσκοπος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Ακολουθεί ο σύντομος χαιρετισμός του Ηγουμένου Εφραίμ

Τέλος,με εξαιρετικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν πανηγυρικά και τη 3η και ουσιαστικά τελευταία μέρα του «1ου Διεθνές Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής . Σημαντικά είναι και τα πορίσματα του.Ετικέτες