Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος για την κυβέρνηση: «Τους αγαπάμε. Να μην ξεχνούν ότι είναι βαφτισμένοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Ηταν λάθος όσα ειπώθηκαν για το μάθημα τω θρησκευτικών. Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους ακόμη και τους εχθρούς μας κατά εντολή του Κυρίου», είπε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Το σημερινό κήρυγμα του Παναγιωτάτου ήταν ιδιαίτερα σύντομο λόγω και της Χειροτονίας Κληρικού που τελέστηκε, αλλά ο μεστός λόγος του κ.Ανθίμου ήταν γεμάτος μηνύματα και στάθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τις δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε συγκεκριμένα: «Να μην τρέχουμε σε ό,τι καινούργια εγχειρήματα αντιλαμβανόμαστε να γίνονται και τα οποία για την εθνική και Ορθόδοξη συνείδηση δεν είναι αποδεκτά. Αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι μια πρώτη απόπειρα για το μάθημα των Θρησκευτικών αντικαταστάθηκε με άλλη διατύπωση ώστε να είναι ηπιότερο. Όχι ότι είναι αποδεκτό από τους θεολόγους και τους παιδαγωγούς αλλά πάντως είναι ηπιότερο από αυτό που είχε διατυπωθεί αρχικώς.

Αποφεύγω να πω ακόμη και ονόματα. Η κυβέρνησή μας είναι ακόμη στην αρχή και στην αρχή όλα τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς οι Χριστιανοί, που έχουμε εντολή από τον Κύριο να αγαπάμε ακόμη και τους εχθρούς μας, αγαπάμε όλους αυτούς που μας κυβερνούν γιατί είναι Ελληνες και γιατί όλοι τους είναι βαφτισμένοι. Αλλά το ξεχνούν. Μπορούμε όμως να ασκούμε κριτική, μπορούμε να κάνουμε προτάσεις, να κάνουμε διαλόγους αλλά πιστεύουμε ότι δε θα υπάρχουν αποφάσεις που θα προκαλέσουν τη μήνη του λαού.

Ηταν λάθος αυτό που είπαν για το μάθημα των θρησκευτικών και σχεδόν ανεκλήθη. Πως είναι δυνατό σε μια Ορθόδοξη χώρα και με τέτοια παράδοση ποιος θα επιχειρήσει να αλλάξει τα όσα ισχύουν για το μάθημα».

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Παναγιωτάτου…Ετικέτες