Ομπάμα: Όσοι λένε ότι δεν είμαι Χριστιανός δεν με ξέρουν, όμως κι ένας μη-Χριστιανός Πρόεδρος θα ήταν εντάξει

Loading...


Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν είναι Χριστιανός δεν τον ξέρουν, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν Χριστιανός, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο Ομπάμα έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε ομιλία του στο Νέο Δελχί, όπου κάλεσε την Ινδία να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία.

«Στη ζωή μας, η Μισέλ [Ομπάμα] και εγώ έχουμε ενισχυθεί από τη χριστιανική πίστη μα. Ακόμα, όπως ίσως γνωρίζετε, η πίστη μου έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί -. Από ανθρώπους που δεν με ξέρουν – έχουν πει ότι είμαι προσκολλημένος σε μια διαφορετική θρησκεία, σαν να ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα κακό πράγμα «είπε ο Ομπάμα, σύμφωνα με το ABC News.

«Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να ασκεί την πίστη του όπως επιλέξει, είτε να μην πιστεύει καθόλου, και να το κάνει μακριά από τις διώξεις και το φόβο.» Ο Ομπάμα ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narenda Μόδι να μεριμνήσει για τα δικαιώματα των γυναικών και την θρησκευτική ανοχή.

«Η Ινδία θα πετύχει εφ ‘όσον δεν είναι κατακερματισμένη ανάλογα με το θρήσκευμα,», δήλωσε ο Ομπάμα.

Τα σχόλια του Ομπάμα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία έρχονται σε μια εποχή που η ινδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει επικρίσεις από τους Χριστιανούς ότι δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες από ινδουιστές εξτρεμιστές. Οι Χριστιανοί, οι οποίοι είναι μια μικρή μειοψηφία στην Ινδία, αντιμετώπισαν μια αύξηση του αριθμού των επιθέσεων τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, με μια σειρά από περιπτώσεις όπου οι εκκλησίες πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν βανδαλισμούς.Ετικέτες