Ξουλίδου: Η Ορθοδοξία δε φοβάται τη συνύπαρξη με τις άλλες θρησκείες

Loading...


«Η Ορθοδοξία δε φοβάται τη συνύπαρξη με τις άλλες θρησκείες» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Οργάνωση της Νομικής μορφής των Θρησκευτικών Κοινοτήτων και των Ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Με το νομοσχέδιο αυτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεσμοθετείται η Νομική Μορφή των Θρησκευτικών Κοινοτήτων. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η Ορθοδοξία δεν φοβάται να συνυπάρχει επί ίσοις όροις με τις άλλες θρησκείες. Η θρησκευτική ελευθερία και η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων και ο σεβασμός στα διαφορετικά πιστεύω είναι δείγμα υψηλού ήθους και κοινωνικού πνεύματος.
Επίσης, η σύσταση του Εποπτικού Συμβουλίου Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης, ως συμβουλευτικό όργανο για θέματα που σχετίζονται με τα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης και με τα ευρύτερα ζητήματα της θρησκευτικής εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων αλλά και στην απεμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας από τις προσπάθειες χειραγώγησης από ξένα πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή».
 Ετικέτες