Νέα παρέμβαση-έκκληση του Μητροπολίτη Μπορίσπολ: Δεν είμαστε στην άκρη, έχουμε πάει πιο πέρα…

Loading...


Νέα παρέμβαση-έκκληση για ειρήνη του Μητροπολίτου Μπορίσπολ και Μπροβάρ Αντωνίου, Πρωτοσυγκέλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, σήμερα που έχει κηρυχθεί ημέρα πένθους σε όλη τη χώρα. 

«Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε αυτές τις τραγικές μέρες. Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι έχουν εμφανιστεί ενώπιον του Θεού. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν διαδηλωτές και αξιωματικοί των σωμάτων επιβολής του νόμου, καθώς και εκείνοι που έγιναν τα αθώα θύματα της βίας, η οποία εξελίχθηκε στους δρόμους του Κιέβου. Προσευχόμαστε για όλους αυτούς, επειδή όλοι είναι ίσοι για την εκκλησία, όλοι παιδιά του Θεού, είμαστε όλοι δημιουργήματα από Ένα Δημιουργό, και όλα θα σταθούμε μπροστά Του την ημέρα της τελευταίας απόφασης «-. είπε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος τόνισε ότι η Εκκλησία καλεί και πάλι όλα τα μέρη να σταματήσουν τη βία και την αιματοχυσία και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι θα πρέπει να ξαναρχίσει αμέσως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

«Δεν είμαστε στην άκρη, έχουμε πάει πιο πέρα. Κοιτάξαμε το τρομερό πρόσωπο του θανάτου. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η ζωή μας θα τελειώσει κάποια μέρα, και όλοι θα σταθούμε ενώπιον του Θεού.  Αν η Ουκρανία κάνει βουτιά στην άβυσσο του εμφυλίου πολέμου, θα είναι ο κοινή μας η ενοχή.» σημείωσε….

Στο μεταξύ χθες ο Αρχιεπίσκοπος Luhansk και Alchevsk,επικουρούμενος από τους κληρικούς της μητρόπολης, προσευχήθηκαν στην Μητέρα του Θεού για να φέρει την ειρήνη στη χώρα. 

Δείτε το βίντεο: 

{youtube}juBD_dK2c0Q{/youtube}Ετικέτες