Μητρ. Θεσσαλιώτιδος: Mέσα από μια πολιτική αστάθεια &δυσκολία ευρύτερη στην πατρίδα μας, σηκώστε το ανάστημά σας

Loading...


Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, απέστειλε μήνυμα προς εκπαιδευτικούς και μαθητές στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων «Μέσα από έναν καταιγισμό προβλημάτων ηθικών και οικονομικών, μέσα από μία πολιτική αστάθεια και δυσκολία ευρύτερη στην πατρίδα μας, εσείς όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι σηκώστε σας παρακαλώ το ανάστημά σας και με την δημιουργική συνεργασία και αγάπη σας διδάξτε όλους εμάς τα ιδανικά σας και τα πιστεύω σας για κάτι διαφορετικό, σπουδαίο και μοναδικό» .Αναλυτικά:

μηνυμα του σεβασμιωτατου
μητροπολιτου θεσσαλιωτιδος και φαναριοφερσαλων
κ. τ ι μ ο θ ε ο υ
προς τους εκπαιδευτικους και τους μαθητες
των σχολειων με την ευκαιρια του νεου σχολικου ετους

 Καρδίτσα, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μου παιδιά,

 Ένας νέος σχολικός χρόνος αρχίζει σήμερα για όλους σας. Η ξεκούραση και η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού τελείωσε και καλείσθε όλοι σας να ξεκινήσετε με ζήλο, υπομονή και επιμονή για την σωστή και μεταδοτική διδασκαλία, αλλά και την σμίλευση του χαρακτήρα των μαθητών και μαθητριών σας, εσείς οι εκπαιδευτικοί, και την επιμέλεια για γνώση και πρόοδο όλοι εσείς, τα παιδιά μας.
 Μέσα από έναν καταιγισμό προβλημάτων ηθικών και οικονομικών, μέσα από μία πολιτική αστάθεια και δυσκολία ευρύτερη στην πατρίδα μας, εσείς όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι σηκώστε σας παρακαλώ το ανάστημά σας και με την δημιουργική συνεργασία και αγάπη σας διδάξτε όλους εμάς τα ιδανικά σας και τα πιστεύω σας για κάτι διαφορετικό, σπουδαίο και μοναδικό.

Μαζί με τις θερμότερες των ευχών μου για την πραγμάτωση του σκοπού σας επιτρέψτε μου να προσευχηθώ για εσάς όλους, ώστε ο Κύριος, η Πηγή της σοφίας και της γνώσεως να λάμψει στις καρδιές σας την επίγνωση της αληθείας Του και το φως Του και να σας χαρίσει πνεύμα σοφίας και συνέσεως, καθώς επίσης και να πράττετε το θέλημά Του.
 Τέλος, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, όσο το πρόγραμμα των μαθημάτων σας το επιτρέπει, να σας επισκεφθώ και να σας γνωρίσω όλους σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!
Ο Μητροπολίτης σας

 Ετικέτες