Μητροπολίτης Σεραφείμ για τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων Χριστιανών: Έβαψαν κόκκινη με ανθρώπινο αθώο αίμα τη Μεσόγειο

Loading...


Το φρικιαστικό βίντεο που ανηρτήθηκε στο twitter από το «Ισλαμικό Κράτος» που δρα στην πολύπαθη Λιβύη, την οποίαν παρέδωσαν στην παράνοια του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού, οι λεγόμενοι Δυτικοί Σύμμαχοι (Η.Π.Α., Γαλλία, Μεγάλη Βρεταννία), διά της περιωνύμου «Αραβικής Άνοιξης», με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών που είχαν απαχθεί από οργανώσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στην Λιβύη έβαψε κόκκινη με αθώο ανθρώπινο αίμα την θάλασσα της Μεσογείου και προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό.

Δυστυχώς έχει πλέον γίνει «σύνηθες» το αποκρουστικό και τρομακτικό γεγονός του αποκεφαλισμού ανθρώπων στο 21ο αι. και σπανίως εμβαθύνει η παγκόσμια κοινή γνώμη στην πραγματική βάση αυτής της θηριωδίας, ερμηνεύοντας ο καθένας από την δική του ιδεολογική αντίληψη και με τις προϋποθέσεις που έχει το εξωφρενικό και ανείπωτης φρίκης αυτό θέμα. Φθάνουν μάλιστα μερικοί να ισχυρίζονται ότι ο δυτικός τρόπος ζωής αποτελεί εφαλτήριο για την ένταξι γηγενών Δυτικών στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι δεν ευθύνεται το Ισλάμ για την αφόρητη αυτή τραγωδία αλλά κάποιοι δήθεν εξτρεμισταί που όμως το δήθεν «μετριοπαθές» Ισλάμ δεν κατεδίκασε ποτέ αλλά αντιθέτως όπως απέδειξε ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου Serena Shim στην Τουρκία, η οποία με στοιχεία απέδειξε την στήριξη της γείτονος και του Σουνιτικού Μπλόκ (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ομάν, Αραβικά Εμιράτα) στο Χαλιφάτο του ISIS, στηρίζει και προωθεί.

Άλλοι ισχυρίζονται αφελώς ότι ο μηδενισμός της Δύσεως και η καταδολίευσις του πετρελαικού πλούτου του αραβικού κόσμου, οπλίζουν το χέρι των δημίων του Ισλάμ.

Όλοι όμως οι παραπάνω θέλουν να αποσιωπούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους ότι το Ισλάμ είναι η μοναδική θρησκεία στον κόσμο που στοχοποιεί εγκληματικά την άρνησί της, που επιβάλλεται με την βία και με το έγλημα, που δεν αναγνωρίζει την αυτεξούσια και ελευθέρα βούλησι των προσώπων και που πέραν της ιστορικής έχει και «θεολογική» ερμηνεία για τους αποκεφαλισμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι το γνωστό Αλ-Αζχάρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού Ισλάμ στην Αίγυπτο χαρακτήρισε την καρατόμηση των 21 Αιγυπτίων κοπτών απλώς ως μία «βάρβαρη» πράξη χωρίς βεβαίως να αποδοκιμάσει τα «ιερά κίνητρα», των εκτελεστών που εδράζονται στο Ισλαμικό κοσμοείδωλο.

Η έννοια «τζιχάντ» αναφέρεται στο Κοράνι, άποτελεί πυλώνα του, διότι θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να μεταδώσουν την μουσουλμανικήν πίστη στους «απίστους» με την βία.

Πηγάζει από το γεγονός ότι το Ισλάμ χωρίζει τον κόσμο στον οίκο του Ισλάμ και στον οίκο του πολέμου, διαχρονικά και συνοδεύεται από την φράση «Φι σαμπίλ Αλλάχ» που σημαίνει «για τον δρόμο του θεού».

Η ιστορική τεκμηρίωση του αποκεφαλισμού παραπέμπει στην καρατόμηση από τον Άραβα έμπορο Μωάμεθ «Muhammad», της φυλής των Quraish, τον δήθεν προφήτη, που συνεζεύχθη κατ’ εντολήν του «θεού», σαν εβδόμη σύζυγον του, την γυναίκα του θετού γιού του, Ζαΐντ και σαν εννάτη, την επταετή κορασίδα Άισα, επτακοσίων μελών της εβραικής φυλής Μπανού-Κουρέις στην Μεδίνα τους οποίους θεώρησε ως συνωμότες, και συνεπώς εφόσον η δήθεν σφραγίδα των Προφητών τοιουτοτρόπως αντιμετώπισε τους εχθρούς του και οι πιστοί του σήμερα μπορούν να το επαναλάβουν, εφόσον η ζωή του αποτελεί ουσιαστικό μέρος της θρησκευτικής τους παραδοχής.

Γιά το Ισλάμ τόσο η ιστορική παράδοση των πρώτων αιώνων διάδοσης του (7ος-8ος αι.) όσο και οι εντολές (Σούρες) του Κορανίου, αποτελούν την πιο γνήσια εκδοχή της θρησκείας και εκλαμβάνονται με απόλυτο και απαρέγκλιτο τρόπο.

Αυτά επισημαίνει με εξαιρετικό του άρθρο ο κύριος Χρήστος Ιακώβου, διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών. «Θεολογικώς» στο Κοράνι που «ενσωματώνει» την αποκάλυψι του «Θεού», σαν δήθεν «αιώνιο και αδημιούργητο, ανέκαθεν υπάρχον μετά του Θεού ως αιώνιος φανέρωσις της θείας θελήσεως» δίδονται οι εντολές του αποκεφαλισμού των «απίστων». Στο κεφ. 8 του Κορανίου, στ. 12 εξαγγέλλεται «θα εκτοξεύσω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων.

Αφαιρέστε τους τα κεφάλια και έπειτα αφαιρέστε τους τα δάκτυλα.». Στο κεφ. 47, στ. 3, δίδεται η δήθεν θεική εντολή «στην σύγκρουσι με τους απίστους στο πεδίο της μάχης ξεριζώστε τους τα κεφάλια μέχρι να τα τσακίσετε πλήρως.» και στο στ. 4 «όταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κατασφάζετε, συγκρατούντες στερεά τα δεσμά», στο δε κεφ. 8, στ. 17, οι δήμιοι του Ισλάμ αναφέρονται ως οι εκπρόσωποι του δολοφόνου «Θεού», με την διαβεβαίωση «δεν φονεύετε εσείς αυτούς αλλά ο Θεός.

Όταν ακοντίζεις δεν είσαι εσύ που ακοντίζεις, είναι αυτός ο Θεός για να δοκιμάσει τους πιστούς διά λαμπράς δοκιμασίας. Ο Κύριος ακούει και γνωρίζει τα πάντα» και στο στ. 40, θεμελιώνεται ο διά μέσου των αιώνων θρησκευτικός φασισμός, ολοκληρωτισμός και η ωμή βία του Ισλάμ με τη σούρα «Πολεμείτε αυτούς μέχρις ότου δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία παρά του μόνου Θεού».

Σήμερα στις Ισλαμικές χώρες, ο θρησκευτικός νόμος Σαρία χρησιμοποιείται σαν βάση νομιμοποίησης του αποκεφαλισμού τόσο από τα επίσημα κράτη όσον και από τους πιστούς του Ισλάμ. Στην Σαουδική Αραβία τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αποκεφαλισθή περί τα 2.000 άτομα δημόσια με τα πλήθη να παρακολουθούν το φρικτό θέαμα, και να επευφημούν και να χειροκροτούν.

Αυτά λοιπόν τα εγκλήματα που συγκλονίζουν κάθε εχέφρονα ανθρωπο δεν είναι προιόντα μιάς κατασκευασμένης παράδοσης αλλά δυστυχώς έχουν ιστορική και «θεολογική» ερμηνεία και κάλυψη από το Ισλάμ διότι οι εκτελεσταί του Ισλάμ δεν προβαίνουν απλά σε μία πράξη εκδίκησης κατά των ««απίστων»» αλλά πρωτίστως, θεωρούν ότι εκτελούν μία θεική εντολή με τελετουργικό χαρακτήρα, σαν όργανα του θείου θελήματος. Βέβαια θέλουν να αγνοούν ότι ο «θεός» του Ισλάμ είναι ο πρωτιστεύων του αραβικού πολυθειστικού συστήματος «al ilah-Allah» που φυσικά σαν δαιμόνιο είναι αιμοδιψής και δολοφονικός.

Όσον αφορά στην απορία γιατί δυτικοί επιλέγουν αυτό το θρησκευτικό συμπίλημα σαν θρησκετική τους παραδοχή, η απάντησι είναι απλουστάτη, διότι στη λεγομένη από δήθεν «προοδευτικούς» Ευρωπαίους, μεταχριστιανική εποχή μας έχει διαφθαρεί το αισθητήριο του ανθρωπίνου προσώπου και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αληθής Θεός δεν είναι εξουσία, βία και επιβολή αλλά ελευθερία, αγάπη και αλήθεια.

Υψώνουν το ιδεολόγημα των ανθρωποκατασκευασμένων θρησκειών ότι η επιβολή, η εκδίκησις και η ιδιοτέλεια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία της ενθέου επιτυχίας του ανθρωπίνου βίου. Ερωτώνται κατόπιν των ανωτέρω οι δημοσία διαμαρτυρηθέντες για το έγκλημα του αποκεφαλισμού, «προοδευτικάριοι», που από ανοησία ή από σκοπιμότητα εξομοιώνουν το Ισλάμ με την αποκεκαλυμένη αλήθεια του αληθινού Θεού, που παραδίδεται στην Οικουμένη διά της Ακαινοτομήτου Μιάς, Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, και προσπαθούν με ιστορικές αναφορές, στις παρεκβάσεις και αλλοιώσεις του Χριστιανισμού (Ρωμαιοκαθολικισμό και Προτεσταντισμό), να ταυτίσουν τα πράγματα, εσκεμμένα αποκρύπτοντας την Δ΄ Σταυροφορία του 1204 και την βάναυση και εγκληματική κατάλυση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εάν είναι συμβατό το Ισλάμ με τις αρχές που συγκροτούν και συνέχουν τον Ευρωπαικό Πολιτισμό και το Ευρωπαικό κεκτημένο;

Καί επειδή είναι αυταπόδεικτο και πασίδηλο ότι δεν είναι, πως δέχονται να πλημμυρίζουν οι Ευρωπαικές χώρες από μουσουλμάνους επήλυδες;

Για αυτό είχα παλαιότερα αναφέρει ότι το Ισλάμ αποτελεί μία καταστροφική λατρεία που είναι ασύμβατος με την έννοια της ανεξιθρησκείας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
 Ετικέτες